Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Фищук пообіцяв всебічно сприяти процесу передачі земель сільськогосподарського призначення ОТГ

7 лютого 2018 року голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук пообіцяв всебічно сприяти процесу передачі земель сільськогосподарського призначення об’єднаним територіальним громадам. Алгоритм дій включає 4 етапи, зокрема, це – клопотання ОТГ до відповідного головного управління Держгеокадстру області про передачу земель; інвентаризація земель в межах ОТГ; реєстрація земельних ділянок у кадастрі; передача земель в комунальну власність.
Виконано
Сказано 7 лютого 2018 р.

Джерело

  • http://bukoda.gov.ua/news/oleksandr-fishchuk-pidtrimuemo-i-vsebichno-spriyatimemo-protsesu-peredachi-zemel-silskogospodar
  • http://bukoda.gov.ua/news/v-oblderzhadministratsii-pidpisano-memorandumi-pro-peredachu-zemelnikh-dilyanok-silskogospodars
  • Лист голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука
  • https://www.president.gov.ua/documents/3892018-25566

Результат

10 лютого 2018 року в обласній державній адміністрації відбулося урочисте підписання Меморандуму щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення з державної в комунальну власність об’єднаних громад. Наступним кроком Уряд планує на основі підписаних меморандумів, якими визначається площа земель, котра передається з державної власності у комунальну, визначити суму коштів, необхідних для проведення землевпорядних робіт.

За інформацією Чернівецької ОДА станом на 1 листопада 2018 року в області утворено 33 об'єднаних територіальних громади у 10 районах області. 26 ОТГ були створені у 2015-2017 роках. У 2-х громадах вибори пройшли у квітні 2018 року. Ще у 4-х громадах призначено вибори на 23 грудня 2018 року. Загалом в області передано земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності у власність 19 громад загальною площею 4,9 тис. га. До кінця 2018 року заплановано передати земельні ділянки ще 6 громадам області.

23 листопада 2018 року Президент України підписав Указ "Про звільнення О.Фищука з посади голови Чернівецької обласної державної адміністрації" згідно з поданою ним заявою. Враховуючи сприяння керівництва області у передачі земель сільськогосподарського призначення ОТГ обіцянка отримує статус виконаної.