Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Фищук запевнив, що ПП «Красноїльськ» буде відкрито

27 грудня 2017 року голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук запевнив, що пункт пропуску «Красноїльськ» обов'язково буде відкрито. Будівництвом займається центральний орган виконавчої влади – Державна фіскальна служба України. На сьогодні пункт пропуску збудований на 75%.
Архів
Сказано 27 грудня 2017 р.

Джерело

  • http://bukoda.gov.ua/news/oleksandr-fishchuk-v-2017-rotsi-za-rakhunok-koshtiv-mitnogo-eksperimentu-provedeno-remontni-rob
  • http://www.eurointegration.com.ua/news/2018/02/20/7077789/
  • http://www.eurointegration.com.ua/news/2018/02/21/7077845/
  • https://www.youtube.com/watch?v=paCSmqPRdvE
  • http://acc.cv.ua/news/chernivtsi/punkti-propusku-krasnoyilsk-i-dyakivci-do-1-lipnya-budut-vidkriti-31320
  • Лист голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука
  • https://www.president.gov.ua/documents/3892018-25566

Результат

20 лютого 2018 року Європейський Союз закрив проект модернізації прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною. Проект щодо модернізації шістьох українських КПП на східному кордоні ЄС був започаткований у 2014 році. На кінець 2017 року жоден з шести проектів контрольно-пропускних пунктів не був завершений, хоча ЄС надавав фінансування на суму 29,2 млн євро. Проект закрили після низки затримок, помилок та перевитрат за участю місцевих чиновників та підрядників. Агентство посилається на внутрішню кореспонденцію уряду України та листування між Європейською комісією та українською владою. Міністр фінансів України Олександр Данилюк підтвердив інформацію про припинення фінансування Євросоюзом інфраструктурних проектів на кордоні з Україною та зазначив, що бачить необхідність делегувати будівництво інфраструктурних проектів на українському кордоні місцевим органам влади замість Державної фіскальної служби.

22 лютого 2018 року голова Чернівецької ОДА прокоментував заяви про призупинення фінансування ЄС модернізації міжнародних пунктів пропуску. Олександр Фищук зазначив, що ОДА не є офіційним учасником та безпосередньо не приймає участь в будівництві пунктів пропуску, а лише зацікавлене в їх будівництві. За його словами займається будівництвом ДФС та добудовувати об'єкти має вона. Кошти на добудову чи на повернення коштів знаходяться на рахунках ДФС. Не виключений варіант, що кошти не доведеться повертати і вдасться завершити роботи у разі якщо буде підтверджений кошторис виконаних робіт. "Все таки пункти пропуску Красноїльськ та Дяківці будуть добудовані, інше питання за чиї кошти" - заявив очільник області (відео).

Питання про створення, будівництво та відкриття нових пунктів пропуску в межах території області належить до повноважень Державної фіскальної служби. Ступінь готовності пунктів пропуску "Красноїльськ" та "Дяківці" становить 75%. Після передачі органам виконавчої влади повноважень Чернівецька ОДА зможе розпочати роботи на відповідних пунктах пропуску.

23 листопада 2018 року Президент України підписав Указ "Про звільнення О.Фищука з посади голови Чернівецької обласної державної адміністрації" згідно з поданою ним заявою.