Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Фищук пообіцяв завершити будівництво перинатального центру у 2018 році

28 грудня 2017 року голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук запевнив, що будівництво перинатального центру завершиться у 2018 році (відео 06:20-08:00).
Не виконано
Сказано 28 грудня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=anSAoFnoHj4
  • http://bukoda.gov.ua/news/trivayut-roboti-z-rekonstruktsii-oblasnogo-perinatalnogo-tsentru
  • http://bukoda.gov.ua/news/aktualna-informatsiya-pro-khid-rekonstruktsii-chernivetskogo-oblasnogo-perinatalnogo-tsentru
  • https://www.youtube.com/watch?v=GWhv-w5EWu0
  • Лист голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука
  • https://www.president.gov.ua/documents/3892018-25566

Результат

13 лютого 2018 року під час прес-конференції начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Олександр Пуршага поінформував про низку об’єктів, котрі планується завершити у 2018 році, серед яких – обласний перинатальний центр. У 2017 році на продовження реконструкції приміщення перинатального центру виділено 58 млн грн коштів субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій. Освоєно було 46 млн грн. Наразі в центрі продовжуються роботи з монтажу технологічного обладнання. Залишок перехідних коштів субвенції з держбюджету у сумі 12 млн грн, було виконано значний обсяг будівельно-монтажних робіт. Зокрема, утеплено та оздоблено фасад будівлі, проводилися внутрішньо-оздоблювальні роботи, влаштування інженерних мереж (водопровід, каналізація, опалення, вентиляція, система медичних газів). Ступінь будівельної готовності об’єкта становить понад 75%.

Станом на 17 серпня 2018 року роботи тривають. За словами Олександра Фищука для завершення будівельної частини залишилось витратити 16-18 млн грн. Наступним етапом буде придбання обладнання. Уряд погодив виділення ще 43 млн гривень на введення перинатального центру в експлуатацію (відео 37:40-39:45).

За інформацією Чернівецької ОДА станом на 31 жовтня 2018 року готовність перинатального центру становить 75%. Освоєно 101 млн 370 тис. грн (список виконаних робіт додається). Для введення об'єкта в експлуатацію необхідно завершити внутрішні оздоблювальні роботи, прокладання зовнішніх мереж та завершити монтаж сантехнічного обладнання, провести заміну та ремонт ліфтів, виконати роботи з благоустрою та влаштування медичного обладнання. Для комплектування центру медичне обладнання придбано. З урахуванням наявного фінансування в 2018 році планується освоїти 42 млн грн. Додаткова потреба в коштах становить 18 млн грн. При наявному фінансуванні об'єкт введуть в експлуатацію за 6-ть місяців.

23 листопада 2018 року Президент України підписав Указ "Про звільнення О.Фищука з посади голови Чернівецької обласної державної адміністрації" згідно з поданою ним заявою. Попри заяви очільника області роботи з будівництва перинатального центру не будуть завершені у 2018 році, тому обіцянка отримує статус невиконаної.