Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко заявив, що Національна академія прокуратури буде реформована

28 січня 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Національна академія прокуратури буде реформована. За словами генпрокурора, там будуть вчити нових співробітників і піднімати кваліфікацію тих, що вже працюють. А всі, хто переміг в конкурсі на посаду, будуть проходити там короткочасне піврічне навчання, як з простого юриста стати прокурором.
Виконано
Сказано 28 січня 2018 р.

Джерело

  • https://ukr.segodnya.ua/politics/intervyu-s-yuriem-lucenko-moi-zamestiteli-ne-molyatsya-na-genprokurora-1108754.html
  • http://napu.com.ua/wp-content/uploads/2019/05/POLOZHENNYA-pro-Institut-SP_02.05.2019.pdf
  • http://napu.com.ua/uk/2019/04/vidkryttya-navchannya-zi-spetsialnoyi-pidgotovky-kandydativ-na-posadu-prokurora/

Результат

5 квітня 2019 року було затверджено положення про інститут спеціальної підготовки Національної академії прокуратури України. Серед основних завдань та функцій інституту у положенні було відмічено: здійснення спеціальної підготовки слухачів відповідно до Порядку проходження кандидатами на посаду прокурора спеціальної підготовки; участь у підвищенні кваліфікації прокурорів.

16 квітня 2019 року у Національній академії прокуратури України відбулося відкриття спеціальної підготовки кандидатів на посаду прокурора. На заміщення вакантних посад прокурорів зараховано 345 осіб, які успішно склали кваліфікаційний іспит і протягом одного року проходитимуть спеціальну підготовку в Академії з метою отримання знань та навичок практичної діяльності на посаді прокурора.

Викладачі Академії розробили курси лекцій, практичні та тренінгові заняття, на яких будуть розглядатись питання з усіх напрямів прокурорської діяльності.

Враховуючи те, що Національну академію прокуратури було реформовано відповідно до заявлених складових реформи, обіцянка отримує статус «виконано».