Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук пообіцяв придбати 8 автомобілів для учасників АТО з інвалідністю

25 січня 2018 року голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук пообіцяв придбати 8 автомобілів для учасників АТО з інвалідністю.
Не виконано
Сказано 25 січня 2018 р.

Джерело

  • http://gk-press.if.ua/u-2017-rotsi-zhoden-iz-vosmy-invalidiv-atovtsiv-ne-otrymav-avto-vid-derzhavy/
  • http://www.if.gov.ua/news/osobi-z-invalidnistyu-budut-zabezpecheni-avtomobilyami-viznanimi-gumanitarnoyu-dopomogoyu
  • Лист Івно-Франківської ОДА
  • Лист Івано-Франківської ОДА

Результат

8 серпня 2018 року розглянуто заяви прикарпатців та рекомендовано голові облдержадміністрації визнати гуманітарною допомогою три легкових автомобілі для забезпечення осіб з інвалідністю, які перебувають в загальній черзі на спецавтотранспорт в Івано-Франківській області. Передати безоплатно у власність двом членам сімей (спадкоємцям) померлих осіб з інвалідністю та чотирьом особам з інвалідністю легкові автомобілі, визнані гуманітарною допомогою, якими вони були забезпечені згідно з законодавством через органи соціального захисту населення.

За інформацією Івано-Франківської ОДА від 14 грудня 2018 року в області на обліку для забезпечення автомобілям перебувають 10 учасників АТО з інвалідністю. За рахунок коштів державного бюджету у 2018 році не здійснювалась закупівля автомобілів для даної категорії осіб. Автомобілі для АТОвців з інвалідністю не закуповувались, а голова ОДА ще не продемонстрував приклад вирішення питання.

За інформацією Івано-Франківської ОДА станом на 25 квітня 2019 року встановлено, що у 2018-2019 році не було закуплено жодного автомобіля для учасників АТО з обмеженими можливостями. Також, не було передбачено фінансування у 2019 році з обласного бюджету на придбання автомобілів для осіб зазначеної категорії.

Враховуючи, що Олег Гончарук відповідно до Закону України "Про місцеві державні адміністрації", в зв'язку з обранням нового Президента України, не буде в подальшому мати відповідних повноважень для виконання цієї обіцянки - вона отримує статус невиконаного.