Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Ужгорода

Андріїв пообіцяв забезпечити всім необхідним та надати матеріальну допомогу учасникам АТО

25 січня 2018 року міський голова Ужгорода Богдан Андріїв пообіцяв забезпечити всім необхідним та надати матеріальну допомогу учасникам АТО, зокрема бійцям 2-го батальйону 128-ї бригади, а саме: надати матеріальну допомогу, земельні ділянки, медичне забезпечення від міста.
Архів
Сказано 25 січня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=AHZSZgaPKkM&feature=youtu.be&t=47s
  • https://rada-uzhgorod.gov.ua/post/sesiia
  • Лист заступника Ужгородського міського голови Фартушок Ігоря Івановича
  • Лист Ужгородської МР від 17 жовтня 2019 року
  • Лист Ужгородської міської ради від 3 листопада 2020 року

Результат

Враховуючи, що надання матеріальної допомоги та облік учасників АТО за місцем їх служби не ведеться, то встановити чи отримали бійці 2-го батальйону 128-ї бригади обіцяну допомогу від міської влади - неможливо. Тому обіцянку перенесено в архів.

Нагадаємо перебіг подій:

3 листопада 2020 року Ужгородська міська рада повідомила, що відповідно до програми додаткових гарантій соціального захисту затверджено надання матеріальної допомоги учасникам АТО.

10 січня 2020 року міський голова Ужгорода Богдан Андріїв повідомив, що наразі є ще звернення від учасників АТО/ООС, які не отримали земельні ділянки.

За інформацією Ужгородської міськради від 17 жовтня 2019 року, відповідно до рішення XVIII сесії VII скликання від 14 грудня 2017 року №894 у п.7 передбачено надання адресної матеріальної допомоги учасникам АТО з числа ужгородців в розмірі від 500 грн до 10 тис. грн. У 2018 році матеріальну допомогу отримали 65 учасників АТО на загальну суму 131 тис. грн. У 2019 році виплачено допомогу 45 учасникам АТО на загальну суму 90 тис. грн.

Надання матеріальної допомоги та облік учасників АТО за місцем їх служби не ведеться. Отже, чітко встановити інформацію щодо отримання допомоги для бійців 2-го батальйону 128-ї бригади не має можливості.

Рішенням сесії Ужгородської МР з початку 2018 року і по червень 2018 року було надано учасникам бойових дій 76 дозволів на підготовку проектів землеустрою щодо земельних ділянок. У 2018 році матеріальну допомогу було надано 22 учасникам АТО на суму 43 тис. грн. Відділом землекористування, праці та соціального захисту не ведеться статистика щодо належності учасників бойових дій до конкретного батальйону тому, що вони всі мають право на безоплатну приватизацію земель із комунальної власності та ін.