Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Ужгорода

Андріїв пообіцяв запровадити картку ужгородця та електронний квиток у 2018 році

21 грудня 2017 року міський голова Ужгорода Богдан Андріїв зобов'язався запровадити картку ужгородця та електронний квиток у громадському транспорті міста у 2018 році (відео 13:13-13:33).
Не виконано
Сказано 21 грудня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=G-3tZafBVFQ
  • http://rada-uzhgorod.gov.ua/gromadski-sluhannya-shhodo-vstanovlennya-taryfu-na-perevezennya-vidbulysya-v-uzhgorodskij-miskij-radi/
  • http://rada-uzhgorod.gov.ua/voseny-v-uzhgorodi-planuyut-zaprovadyty-proyizd-v-avtobusah-za-elektronnym-kvytkom/
  • https://www.youtube.com/watch?v=mywIr6btX20
  • Лист Ужгородського міського голови

Результат

23 лютого 2018 року заступник міського голови Ігор Фартушок поінформував, що зараз реалізується проект про впровадження багатофункціональної електронної пластикової картки “Муніципальна картка ужгородця”. Партнером міської ради є державний ПАТ КБ "Приватбанк", який уже замовив валідатори (пристрої для зчитування) для міських автобусів, кошти на виготовлення карток пільговим категоріям ужгородців передбачили рішенням сесії.

3 серпня 2018 року на офіційному сайті міської ради у розділі"Нормативні акти" підрозділі "Регуляторні акти" розміщено проект рішення виконкому "Про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду у місті Ужгород". Упродовж місяця в рамках громадського обговорення до цього проекту приймаються пропозиції та зауваження. На відміну від інших міст, виділення коштів із міського бюджету чи залучення кредитів для впровадження цієї системи не передбачається. Оператор працюватиме, отримуючи відсоток від вартості квитків, розмір якого визначать на конкурсі. Громадян, які мають пільги на проїзд, а місце проживання зареєстровано в Ужгороді, міська рада безплатно забезпечать електронним квитком – безконтактними банківськими картками пільговика.

21 грудня 2018 року Богдан Андріїв повідомив, що станом на зараз проведено конкурс і визначено переможця, це Приватбанк. Наразі виготовляється картка Ужгородця для пільгової категорії пасажирів та будуть встановлені валідатори, що дасть змогу оплачувати за проїзд (відео 30:42-33:40).

За інформацією Ужгородської міської ради у 2018 році було розроблено відповідний проект. 13 вересня 2018 року було оголошено конкурс. Через відсутність претендентів конкурс оголосили повторно 5 жовтня 2018 року. За результатами другого конкурсу переможцем виявився ПриватБанк. Згідно з укладеним договором, встановлення валідаторів та виготовлення банківських карток для пільговиків відбудеться у 2019 році. Міський голова обіцяв, що картка ужгородця та електронний квиток обов'язково будуть у 2018 році, однак так не сталось і вже в березні 2019 року містяни продовжують очікувати їх впровадження.