Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман пообіцяв забезпезпечити добудову медичних довгобудів у регіонах

31 січня 2018 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв забезпечити добудову перинатальних центрів, обласних лікарень у регіонах. «Ми забезпечимо добудову тих лікувальних закладів в різних регіонах, які роками недобудовувались, перинатальні центри, обласні лікарні. Ми це зробимо, допоможемо», – заявив Гройсман (відео 24:03).
Виконано
Сказано 31 січня 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/Ju_c3LHxQ14?t=24m3s
  • https://www.unian.ua/health/country/10622655-buduvali-18-rokiv-u-lucku-vidkrili-perinatalniy-centr-za-mayzhe-230-milyoniv-griven.html
  • https://zik.ua/news/2018/06/22/lvivskyy_perynatalnyy_tsentr_vidkryv_dveri_dlya_vagitnyh_1351875
  • http://dfrr.minregion.gov.ua/Projects-list
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2712682-premer-pereviriv-budivnictvo-drugogo-korpusu-ohmatditu.html
  • http://dfrr.minregion.gov.ua/Projects-list

Результат

Станом на липень 2019 року з найбільших об'єктів охорони здоров'я, які вдалося завершити уряду це Волинський обласний перинатальний центр, перша черга Львівського обласного перинатального центру, перший пусковий комплекс дитячої лікарні Охматдит (другу чергу Львівського перинатального центру та лікарні Охматдит планується здати вже у другій половині 2019 року).

По решті медичних закладів триває активне будівництво. У 2019 фінансовому році через ДФРР здійснюються будівельні/ремонтні роботи на 42 об'єктах охорони здоров'я, перелік яких затверджувався актом Кабміну. У минулому фінансовому році таких об'єктів було 77.

Враховуючи те, що уряд забезпечував добудову медичних довгобудів у регіонах, тому обіцянці після позачергових виборів ВРУ і незадовго до відставки уряду присвоєно статус «виконано».