Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації

Резніченко пообіцяв, що в Дніпрі відкриють перший в Україні інклюзивний парк

17 січня 2018 року голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко пообіцяв, що в Дніпрі, біля Дніпро ОГА, буде відкрито перший в Україні інклюзивний парк. Парк для дітей з особливими потребами.
Виконано
Сказано 17 січня 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko/posts/571853156489311
  • https://adm.dp.gov.ua/ua/news/dnepr-stanovitsya-inklyuzivnym-v-skvere-geroev-stroyat-park-dlya-detej-s-osobymi-potrebnostyami
  • https://adm.dp.gov.ua/ua/news/inklyuzivnij-park

Результат

Станом на 29 березня 2018 року розпочато будівництво інклюзивної парку в Дніпрі.

27 червня 2018 року, як і обіцяв голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко у Дніпрі відкрили перший в Україні інклюзивний парк. До інклюзивного парку ведуть три входи. Біля кожного – карта, яка розповідає, де й що розташовано. Також поблизу кожної ігрової локації – інформаційні таблички. Крім правил поведінки на майданчику, на них можна знайти пізнавальну інформацію про місто Дніпро, абетку. Завдяки шрифту Брайля їх в змозі прочитати й діти з вадами зору.

Проект розробив дніпровський архітектор Сергій Дербін. За його словами, парк цілком безпечний для ігор та розваг. Під ногами – покриття з кольорової крихти. Екологічно чиста поверхня не ковзає, пружна й м’яка, щоб не травмуватися при раптовому падінні. Тим, у кого слабкий зір, самостійно зорієнтуватися допомагає тактильна плитка.