Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Сольвар пообіцяв, що у селі Лісники з'явиться дитячий садочок

13 грудня 2017 року народний депутат України Руслан Сольвар пообіцяв, що у селі Лісники з'явиться дитячий садочок. «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата, однак її фіксація необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 13 грудня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/solvar.com.ua/posts/963178123834208
  • file:///C:/Users/user29/Desktop/10_0914_00_G_C_ZAP.PDF
  • file:///C:/Users/user29/Downloads/10_0914_02_D_C_VDP%20(2).pdf
  • Лист народного депутата Руслана Сольвара від 5 жовтня 2018 року
  • лист
  • лист

Результат

22 березня 2018 року Руслан Сольвар направив запит прем'єр-міністру Володимиру Гройсману щодо вирішення питання відновлення будівництва дитячого садка на території села Лісники Києво-Святошинського району Київської області.

У відповіді заступника Київської ОДА на виконання доручення прем'єр-міністра зазначається, що на місці будівництва дитячого садка дослідженням Інституту археології НАН України було виявлено забудови давніх поховань, за вимогою управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації будівництво було призупинено. 5 квітня 2018 року депутатським корпусом було прийнято рішення про необхідність зміни земельної ділянки на підставі технічного звіту Центру охорони і наукових досліджень пам’яток культурної спадщини (підтверджено наявність багатошарового об’єкта археології та попереджено про можливість будівництва за умов обов’язкового виконання комплексу пам’яткоохоронних заходів). Даний технічний звіт сільською радою оприлюднювався. Питання щодо будівництва дитячого садка на території села Лісники знаходиться на контролі Лісниківської селищної ради, посадові особи та депутати сільської ради працюють над його вирішенням.

На початку вересня ми направили запит народному депутату.

У відповіді Руслан Сольвар запропонував звернутися нам до розпорядника інформації про виділення державних субвенцій на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій – Міністерства фінансів.

Таким чином, нардеп не надав відповіді по вказаному питанню.

Оскільки Руслан Сольвар не володіє інформацією щодо виконання даної ним обіцянки, останню вважаємо невиконаною.

Варто відзначити, що будівництво дитячого садка було зупинено, так як на місці будівництва були знайдені археологічно цінні предмети.