Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Дніпра
  • Член політради партії "Українське об'єднання патріотів - "УКРОП"

Філатов обіцяє примусово зносити занедбані будівлі

21 січня 2018 року міський голова Дніпра Борис Філатов заявив, що в поточному році будуть примусово зносити занедбані будівлі, якщо не з'явиться їхній власник.
У процесі
Сказано 21 січня 2018 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=DpqZ0B0I4is
  • https://dniprorada.gov.ua/uk/articles/item/23862/u-dnipri-shukayut-vlasnikiv-zanedbanih-budinkiv
  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1722831721132051&id=100002157183088
  • Лист Дніпровської МР від 11 березня 2020 року
  • Лист Дніпровської МР від 1 березня 2021 року

Результат

Станом на 22 лютого 2018 року у Дніпрі триває робота з визначення власників занедбаних будинків. Про це на прес-конференції повідомив начальник інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Руслан Мороз.

Таких будівель у Дніпрі близько 250. Наразі виявлено власників приблизно половини з них, і ця робота триває. Якщо володарі не захочуть займатися своєю власністю, то міська рада підготує нормативний акт, який дозволить повернути споруди у власність міста.

Після цього будівлі знесуть або ж реконструюють, якщо вони представляють історичну цінність і підлягають відновленню. Цю роботу планують завершити до кінця 2018 року.

Станом на 19 травня 2018 року На території Міста виявлено 190 покинутих будівель. З них 12 вже визнані безхазяйними, а 2 звернені в комунальну власність.

Станом на 11 березня 2020 року було повністю демонтовано об'єкт нерухомого майна – аварійний житловий будинок, загальною площею 20116,0 кв. м, який перебував на балансі Комунального підприємства "Бюро обліку майнових прав та діяльності з нерухомістю" Дніпропетровської міської ради.

У районі аварійного нежитлового будинку No 10 по вул. Гавриленка у Дніпрі продовжуються роботи з демонтажу . Планується завершення робіт за умовою надання коштів.

Щодо інших об'єктів нерухомого майна:

— готель «Парус» по вул. Січеславській Набережній, 5 – на цей час розглядається питання у судовому порядку щодо повернення його у комунальну власність територіальної громади міста Дніпра;

— незавершений будівництвом багатоквартирний житловий будинок літ. А по вул. Князя Володимира Великого, 13 Б – питання щодо його визначення об'єктом права комунальної власності територіальної громади міста розглядається у судовому порядку;

– незавершене будівництво по просп. Пилипа Орлика (просп. Ілліча), 21 — вживаються заходи стосовно визнання «довгобуду» безхазяйним майном. Вжито заходів щодо присвоєння адреси зазначеному об'єкту - адреса

«просп. Пилипа Орлика, 23 Б».

Станом на 1 березня 2021 року з березня 2020 року судові рішення про визначення безхазяйного нерухомого майна об'єктом права комунальної власності не приймалися.