Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Супрун заявила, що протягом двох років буде виділено близько 5 мільярдів гривень на розбудову сільських амбулаторій

28 грудня 2017 року в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що протягом двох років буде виділено близько 5 мільярдів гривень на розбудову нових амбулаторій, сучасне обладнання та інтернет у сільській місцевості.
Виконано
Сказано 28 грудня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/ulanasuprun/
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/250298250
  • http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/517-2018-%D0%BF

Результат

В грудні 2017 року уряд спрямував 4 мільярди гривень на розвиток сільської медицини.

20 червня 2018 року уряд ухвалив рішення щодо спрямування у регіони субвенції на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Розмір субвенції – 1 мільярд гривень. Кошти направлено на розбудову інфраструктури первинної медичної допомоги, зокрема й на закупівлю необхідного медичного обладнання.

Субвенція розподіляється між областями пропорційно чисельності сільського населення, яке проживає у відповідному регіоні. Субвенція також передбачає співфінансування проектів з місцевих бюджетів у розмірі 10%.

Відповідно до інформації Мінрегіону, станом на середину липня 2018 року в рамках реалізації субвенції регіонами вже запропоновано будівництво 506 медзакладів первинки на суму понад 3 мільярди гривень. Це заклади моно-практики з 1 або 2 лікарями (305 об’єктів) та групової практики на 3-7 лікарів (201 об’єкт) з житлом і без житла.