Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Парубій запевнив, що робитиме все можливе для ухвалення рішення щодо зняття депутатської недоторканності

27 грудня 2017 року Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запевнив, що робитиме все можливе для ухвалення рішення щодо зняття депутатської недоторканності (відео 33:06-33:28)
Не виконано
Сказано 27 грудня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=QfvCdF4V-wg
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenpog

Результат

20 вересня 2018 року ВРУ голосувала за проект Постанови про подальшу роботу над законопроектом про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) (№7203/П1) та проект Постанови про подальшу роботу над законопроектом про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності) (№6773/П1). Андрій Парубій підтримав ці рішення.

Враховуючи, що голова ВРУ має широкі повноваження щодо винесення на розгляд ВРУ питання про скасування депутатської недоторканності. А також, що за час роботи Андрія Парубія на посаді спікера парламенту питання депутатської недоторканності було розглянуто нардепами лише восени 2018 року, і більше не виносилось на розгляд парламенту. "Слово і Діло" вважає, що процес розгляду цієї ініціативи було затягнено, і маючи можливість прямо наполягати на розгляд законопроектів щодо скасування недоторканності у стінах парламенту, Андрій Парубій довгий час ігнорував власні запевнення щодо найскорішого розгляду цього питання, обіцянка отримує статус "не виконано".