Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Парубій запевнив, що буде ставити на переголосування ініціативи, які були ухвалені з фактами кнопкодавства

27 грудня 2017 року Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запевнив, що буде ставити на переголосування ініціативи, які були ухвалені з фактами кнопкодавства (відео 16:18-17:02).
Не виконано
Сказано 27 грудня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=QfvCdF4V-wg
  • https://www.depo.ua/ukr/politics/parubiy-obicyaye-rozibratisya-z-knopkodavstvom-za-zakon-pro-valyutu-20180621794449
  • https://www.youtube.com/watch?time_continue=21&v=rC5faoZlXUs
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=65417

Результат

21 червня 2018 року ВРУ ухвалила проект закону "Про валюту". Після голосування за проект закону про валюту голова фракції Радикальна партія Олег Ляшко підійшов до голови парламенту і повідомив про факти "кнопкодавства". Нардеп вимагав від спікера дати йому виголосити заяву щодо необхідності переголосування цього закону.

Однак Парубій оголосив про початок розгляду урядового законопроекту №8296 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання".Після цього Ляшко та його фракція заблокували парламентську трибуну, при цьому сесійна зала продовжила розгляд проекту закону №8296 у другому читанні. Разом з тим низка нардепів закликали Парубія поставити закон про валюту на переголосування, а Парубій запевняв, що вже не може цього зробити, оскільки Рада увійшла у розгляд іншого законопроекту.

Ляшко заявив про наявність відео, які підтверджують факти неперсонального голосування. Пізніше він підійшов до Парубія та показав їх на телефоні. Голова парламенту запевнив нардепів, що вивчить докази "кнопкодавства".

25 квітня 2019 року під час голосування за законопроект про режим спільного транзиту був зафіксований факт кнопкодавства збоку нардепів від політичної фракції "Блок Петра Порошенка". Серед них: Андрій Антонищак та Олександр Дехтярчук. У подальшу відповідний законопроект не був поставлений не переголосування, незважаючи на порушення регламенту ВРУ.

Обіцянка отримала статус "не виконано".