Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Нищук заявив, що у 2018 році в Мінкультури буде створено 4 директорати

21 грудня 2017 року міністр культури Євген Нищук заявив, що у 2018 році в Мінкультури буде створено 4 директорати. «І вийшло так, що коли через півроку в Кабміні було оголошено реформу міністерств, то до цього часу ми практично пройшли цей період і стали в авангарді цих процесів, в авангарді реформи самої структури міністерства, бо ті управління і ті департаменти, які в нас уже з’явилися до того, стали пізніше директоратами. Які саме? Наприклад, директорат стратегічного планування і євроінтеграції…також у нас з’явився директорат мовної політики…В наступному році у нас з’являться ще 4 директорати», – заявив міністр (відео 07:34 – 08:55).
Не виконано
Сказано 21 грудня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=rNKmaV0k_go
  • http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/officialcategory?cat_id=245281927
  • Лист Міністерства культури України від 23 грудня 2018 року
  • http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/246-2016-%D0%BF#n10

Результат

Відповідно до листа Міністерства культури України від 23 грудня 2018 року, в рамках реформи міністерств на даний момент утворено 4 директорати: директорат стратегічного планування та європейської інтеграції, директорат державної мовної політики, директорат мистецької освіти та директорат креативної індустрії. І, оскільки, директорат стратегічного планування та євроінтеграції а також директорат мовної політики, за словами міністра, були утворені в 2017 році, то в 2018 році було утворено лише 2 директорати, а не обіцяні 4, тому обіцянка отримує статус «не виконано».

Нагадаємо, результати конкурсу в директорати оприлюднюються не пізніше ніж протягом 45 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про його проведення. Відповідно до цих норм, можна прогнозувати терміни створення наступних директоратів.