Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мамчур пообіцяв зробити все можливе, щоб перерахували пенсії військовим та пенсіонерам силових структур

12 листопада 2017 року народний депутат України Юлій Мамчур пообіцяв зробити все можливе, щоб перерахували пенсії військовим та пенсіонерам силових структур. "Хочу повідомити всім військовим пенсіонерам та пенсіонерам силових структур, що у відповідь на Ваші багаточисельні звернення я направив депутатське звернення на ім’я Міністра соціальної політики України Реви А.О. Я повністю підтримую Вашу позицію, що перерахунок пенсій військовим пенсіонерам та пенсіонерам силових структур потребує термінового вирішення. Це питання не раз порушувалось на засіданнях Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони. І я можу Вас запевнити, що я буду робити все, що залежить від мене, для того, щоб відновити соціальну справедливість. Отримана відповідь Міністра соціальної політики буде опублікована на моїй сторінці у ФБ", - написав нардеп у мережі Facebook.
Не виконано
Сказано 12 листопада 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1752793361683224&set=a.1499803766982186.1073741836.100008577309283&type=3&theater
  • http://nk-online.tv/chi-priyme-verhovna-rada-voseni-noviy-zakon-pro-viyskovi-pensiyi/
  • https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-unormuvav-pitannya-viplati-pensij-i-groshovoyi-dopomogi-vijskovosluzhbovcyam-silovih-struktur
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=56160
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr42d?sklikannja=9&kod8011=17974

Результат

Враховуючи чисельні акції протесту пенсіонерів-силовиків минулої зими і навесні, Кабмін все ж таки своїм рішенням підняв пенсії з 1 січня поточного року. Але не за діючим Законом, а за своїми постановами, які більш ніж наполовину зменшили розміри осучаснених пенсій. Особливо це стосувалося саме військовослужбовців ЗСУ. Для вирішення цих та інших питань пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби, Мінсоцполітики розроблено проект Закону України «Про внесення змін до деяких Законів України щодо перерахунку пенсій осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб», який опрацьовано центральними органами влади, в тому числі представниками силових структур та Мінфіну. Мін'юстом проведено його правову експертизу, при цьому проект закону не підтримано силовими структурами в частині зміни умов, порядку та подальшого перерахунку пенсій. Підготовка та узгодження відповідного закону для вирішення цих та інших проблемних питань залишаються актуальними. На сьогодні Мінсоцполітики проводиться робота з вивчення зарубіжного досвіду у сфері пенсійного забезпечення військовослужбовців з метою урегулювання розбіжностей та підготовки узгодженої редакції проекту закону.

Станом на 28 серпня 2019 року постанова Уряду «Про внесення змін до деяких Законів України щодо перерахунку пенсій осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб» була прийнята. За час своєї роботи у Верховній Раді VIII скликання народний депутат Юлій Мамчур подавав обіцяний законопроект №2426а "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" щодо врегулювання питання зарахування до вислуги років служби у підрозділах професійної пожежної охорони, однак він був зареєстрований раніше самої обіцянки.

В період з 12 листопада 2017 року по 22 травня 2019 року, тобто з проголошення обіцянки щодо даного питання і до його вирішення, Юлій Мамчур не надсилав жодних запитів та не подавав законопроектів, які б допомогли у врегулюванні пенсійного питання для військовослужбовців. Можна зробити висновок, що депутат не виконав свою обіцянку щодо сприяння перерахунку пенсії військовим пенсіонерам.