Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Біловол запевнив, що якщо уряд не прислухається до пропозицій депутатська група "Відродження", то за бюджет 2018 року фракція голосувати не буде

13 листопада 2017 року народний депутат України Олександр Біловол запевнив, що якщо уряд не прислухається до пропозицій депутатської групи "Відродження", то за бюджет 2018 року фракція голосувати не буде. Депутатська група "Відродження" дала свої пропозиції, але на сьогодні, на жаль, переважна частина їх не врахована.
Архів
Сказано 13 листопада 2017 р.

Джерело

  • http://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenpog/show/6646.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16099
  • http://vidrodzhennya.org.ua/news/u-vidrodzhenni-poyasnyly-chomu-progolosuvaly-za-byudzhet-na-2018-rik/

Результат

Нагадуємо, на цьому тижні Верховна Рада планує розглянути Закон Державного бюджету на 2018 рік. Олександр Біловол підкреслює: "Наша депутатська група "Відродження" дала свої пропозиції, але сьогодні, на жаль, переважна частина їх не врахована. Ми в цілому підтримуємо національну безпеку нашої країни, видатки на неї. Але ми на сьогоднішній день бачимо, що зменшуються соціальні гарантії нашого населення. І тому, якщо сьогодні уряд не прислухається до наших всіх змін, до наших пропозицій, ми за бюджет 2018 року депутатська група "Відродження" голосувати не буде".

7 грудня 2017 року Верховна рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №7000 "Про державний бюджет на 2018 рік".

За відповідне рішення проголосували 273 народних депутати.

Документом передбачаються наступні макропоказники на 2018 рік: ріст ВВП на 3% при інфляції у 9%. Мінімальна заробітна платня, згідно із проектом бюджету на 2018 рік, має зрости на 16% - до 3723 грн.

Біловол підтримав проект бюджету на 2018 рік.

У "Відродженні" повідомили, що були враховані пропозиції депутатської групи, які важливі для місцевого самоврядування, пропозиції щодо збільшення соціальних виплат, а також передбачене додаткове фінансування медицини на місцях. Врахована також поправка, за якою буде збільшений обсяг медичної субвенції для регіонів на понад 5,9 млрд грн.

Враховуючи, що до другого читання суттєво змінилася редакція головного кошторису країни, обіцянка переміщується в категорію "архівні обіцянки".