Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вілкул запевнив, що на майбутніх президентських виборах "Опозиційний блок" висуне одного найбільш рейтингового кандидата

8 листопада 2017 року Олександр Вілкул запевнив, що на майбутніх президентських виборах "Опозиційний блок" висуне одного найбільш рейтингового кандидата (відео 7:41 - 7:55)
Не виконано
Сказано 8 листопада 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=_JolEXlFJBc
  • https://ua.112.ua/polityka/larin-shchob-ne-dopustyty-reiestratsiiu-zvernennia-z-pryvodu-reiderskoho-zakhoplennia-opobloku-miniust-zablokuvav-vkhid-do-budivli-473634.html
  • https://www.pravda.com.ua/articles/2018/12/18/7201540/
  • Опозиційна платформа - За життя
  • https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2308833119161040&set=a.1911731338871222&type=3&theater
  • https://hromadske.ua/posts/bojka-ta-lvochkina-viklyuchili-z-frankciyi-opozicijnogo-bloku-vilkul
  • https://hromadske.ua/posts/bojka-ta-lvochkina-viklyuchili-z-frankciyi-opozicijnogo-bloku-vilkul
  • Лист Дмирто Костик

Результат

20 листопада 2018 року з Опозиційного блоку було виключено Юрія Бойка, та Сергія Льовочкіна. Причиною цього стала заява Бойка про злиття з політ силою Вадима Рабіновича "За життя", та створення об'єднаної опозиції.

22 листопада в Раді було зареєстровано міжфракційне об'єднання "Опозиційна платформа - За життя ", до якої разом з Бойком перейшли 15 нардепів зі фракції. І Юрій Бойко і Олександр Вілкул вважають себе єдиною справжньою опозицією, та закликають інші політичні сили приєднуватись до їхніх частин опозиції.

14 грудня, напередодні запланованого з'їзду "Опозиційного блоку", нардепи Ларін, Шуфрич та Німченко, які входить до об'єднання "Опозиційна платформа - За життя ", намагалися подати заяву до Мін'юсту з приводу незаконності проведення цих зборів.

15 грудня частина опозиції Вілкула провела збори, та висунула його кандидатом в президенти від опозиції.

Підсумовуючи, ми бачимо, що опозиція розбилася на два табори, та кожна частина висунула свого кандидата на президентське крісло тому Вілкул не може вважатися найбільш рейтинговим кандидатом в президенти, адже де-факто кандидат від "опозиції" два. Зважаючи на все вище зазначене обіцянка отримує статус "не виконано".

22 січня 2019 року в редакцію Слова і Діла звернувся Дмитро Костик з приводу не вірного статусу обіцянки. Костик зазначив, що з юридичної точки зору не було розколу в середині "Опозиційного Блоку ", тому що партія виключила двох членів Юрія Бока та Сергія Льовочкіна і не несе відповідальності за їх дії.

Слово і Діло не погоджується з тим, що статус обіцянки необхідно змінити. Враховуючи той факт, що "Опозиційний блок " розділився на дві групи: одна частина залишилась з Вілкулом, а інша ввійшла до "Опозиційної платформи -За життя", та підтримує Бойка як кандидата в президенти. Доказом цього є документ про створення міжфракційного депутатського об'єднання "Опозиційна платформа-За життя" в якому надано перелік учасників об'єднання. Окрім засновників Юрія Бойка та Вадима Рабіновича туди входять:Бакулін Є. М, Дунаєв С.В, Іоффе Ю.Я, Королевська Н.Ю, Ларін С.М, Льовочкін С.В, Льовочкіна В.В, Мирний І.О, Мірошниченко Ю.Р,Нечаєв О.І,Німченко В.І,Павленко Ю.О,Папієв М.М,Скорик М.Л,Шуфрич Н.І