Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Шахов заявив, що група “Воля народу” підтримає законопроект щодо реінтеграції Донбасу

13 грудня 2017 року Сергій Шахов заявив, що група “Воля народу” підтримає законопроект щодо реінтеграції Донбасу. Для того, щоб все ж таки визначити нарешті, чи є в нашій країні війна, окупована та територія чи ні - підкреслив депутат.
Виконано
Сказано 13 грудня 2017 р.

Джерело

  • http://volyanarodu.com.ua/news/zakonoproekt-pro-reintegraciyu-donbasu-vkray-vazhliviy-dlya-nashoyi-derzhavi-sergiy-shahov
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16610
  • https://www.pravda.com.ua/news/2018/01/18/7168749/

Результат

18 січня 2018 року Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект про реінтеграцію Донбасу. За відповідне рішення проголосували 280 нардепів.Під час обговорення кілька разів наголошувалося, що цей документ визнає Росію агресором і окупантом. Згідно з текстом закону, до тимчасово окупованих Росією територій у Донецькій та Луганській областях входять земля, річки, озера, внутрішні морські води, надра та повітряний простір над цими територіями.Межі окупованих територій в цих областях, визначаються президентом за поданням Міністерства оборони, підготовленим на основі пропозицій Генштабу ЗСУ.

Група "Воля народу" повним складом присутніх депутатів - 10 осіб підтримали законопроект про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях (№7163).