Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман зобов'язаний запровадити обов’язкове оцінювання регуляторного впливу законодавчого акта згідно з міжнародними стандартами

14 квітня 2016 року Верховна Рада України призначила прем’єр-міністром України Володимира Гройсмана. Програма діяльності Кабміну зобов'язує Володимира Гройсмана запровадити обов’язкове оцінювання регуляторного впливу законодавчого акта згідно з міжнародними стандартами.
Виконано
Сказано 14 квітня 2016 р.

Джерело

  • http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1099-19#n7
  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248958510
  • http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/418-2016-%D1%80
  • Лист МЕРТ від 19.04.2018

Результат

Запровадження обов'язкового оцінювання регуляторного впливу законодавчого акта згідно з міжнародними стандартами було передбачено Програмою Кабміну, ухваленою постановою ВРУ від 14.04.16 № 1099, та Планом дій уряду на 2016 рік, затвердженим розпорядженням КМУ від 27.05.16 № 418-p. Виконавцями даного кроку були визначені: всі міністерства, Державна регуляторна служба України, Секретаріат Кабміну.

Відповідно до листа Мінекономрозвитку від 19 квітня 2018 року, міністерством було подано на розгляд Кабінету міністрів України інформацію про стан виконання Плану пріоритетних дій уряду на 2016 рік, узагальнену за матеріалами центральних органів виконавчої влади, а саме інформацію щодо розроблення проектів урядових рішень за результатами аналізу політики, оцінки регуляторного впливу з урахуванням позицій заінтересованих сторін. Обов'язкове оцінювання регуляторного впливу законодавчого акта було запроваджено під кінець 2016 року.

У листі також зазначено, що станом на квітень 2018 року міністерствами та центральними органами виконавчої влади на постійній основі при розробленні проектів урядових рішень враховується оцінка регуляторного впливу та позиції заінтересованих сторін, а також береться до уваги Методика проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта.

ВИСНОВОК: станом на травень 2018 року при розробленні проектів урядових рішень враховується оцінювання регуляторного впливу законодавчого акта згідно з міжнародними стандартами. Програмному зобов'язанню присвоєно статус «виконано».