Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман зобов'язаний реформувати систему дільничних інспекторів

14 квітня 2016 року Верховна Рада України призначила прем’єр-міністром України Володимира Гройсмана. Програма діяльності Кабміну зобов'язує Володимира Гройсмана реформувати систему дільничних інспекторів та надати їм повноваження з розслідування дрібних злочинів.
Не виконано
Сказано 14 квітня 2016 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248958510
  • https://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1099-19#n7
  • Лист МВС від 10.05.2018
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2341-14
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0937-17
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/v-ukrayini-zapustili-proekt-policejskij-oficer-gromadi
  • https://www.npu.gov.ua/ya-tut.html#panel-1-6
  • http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/z1041-17#n14

Результат

У травні 2019 року МВС та Нацполіція запустили проект «Поліцейський офіцер громади», 34 поліцейських офіцери громади заступають на службу в Дніпропетровській області. Глава Нацполіції Князєв повідомив, що проект охоплює усі регіони держави. Передбачено два етапи його реалізації: у 2019 році – 802 об’єднані територіальні громади, а у 2020-му – вся територія держави.

Основні службові обов'язки поліцейського громади: попередження правопорушень; підвищення публічної безпеки; здійснення провадження у справах про адміністративні правопорушення; проведення перевірки за зверненнями громадян та вжиття необхідних заходів.

Станом на червень 2019 року, інструкція з організації діяльності дільничних офіцерів поліції, яка була затверджена наказом МВС № 650 від 28 липня 2017 року, інструкція з організації взаємодії органів досудового розслідування з іншими органами та підрозділами Національної поліції України в запобіганні кримінальним правопорушенням, їх виявленні та розслідуванні, яка була затверджена наказом МВС № 575 від 7 липня 2017 року, не надає дільничному офіцеру поліції повноважень з розслідування дрібних злочинів.

Нагадаємо, що визначення терміну «злочин» передбачається Кримінальним кодексом України.

Враховуючи те, що дільничні інспектори (офіцери) не мають повноважень з розслідування дрібних злочинів, реформа системи дільничних знаходиться на початковому етапі, тому програмному зобов'язанню незадовго до позачергових виборів ВРУ і відставки уряду присвоєно статус «не виконано».