Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман зобов'язаний створити інформаційний реєстр даних про внутрішньо переміщених осіб

14 квітня 2016 року Верховна Рада України призначила прем’єр-міністром України Володимира Гройсмана. Програма діяльності Кабміну зобов'язує Володимира Гройсмана створити інформаційну базу даних про внутрішньо переміщених осіб з метою забезпечення своєчасного здійснення соціальних виплат.
Виконано
Сказано 14 квітня 2016 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248958510
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1099-19
  • https://ukranews.com/ua/news/453068-minsocpolityky-zapustylo-yedynu-informaciynu-bazu-danykh-pereselenciv
  • https://www.unn.com.ua/uk/news/1715589-viplati-dlya-vpo-yaki-pidtrimku-nadaye-derzhava-pereselentsyam

Результат

3 жовтня 2016 року Міністерство соціальної політики запустило в повноцінному режимі по всій Україні Єдину інформаційну базу даних внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, з метою соціальної підтримки внутрішньо переміщених сімей (осіб) у 2014 році уряд прийняв постанову № 505 «Про надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг».

З метою вдосконалення, спрощення механізму соціальних виплат переселенцям постановою КМУ від 13 вересня 2017 року № 689 передбачено, що у разі наявності в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб інформації щодо проходження особою фізичної ідентифікації в «Ощадбанку», чергова перевірка у відповідному періоді не проводиться, що забезпечує своєчасне здійснення соціальних виплат.

Враховуючи цю інформацію, програмному зобов'язанню присвоєно статус «виконано».