Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Гузь обіцяє зробити все можливе, щоб будівництво 10-ї Нововолинської шахти продовжилось

17 жовтня 2017 року народний депутат України Ігор Гузь пообіцяв зробити все можливе, щоб будівництво 10-ї Нововолинської шахти продовжилось. За словами нардепа, останню взагалі хочуть закрити. «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата, однак фіксація заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Виконано
Сказано 17 жовтня 2017 р.

Джерело

  • http://konkurent.in.ua/news/volin/19549/igor-guz-gunchik-nabiraye-habarnikiv-do-komandi.html
  • https://www.facebook.com/igor.guz/videos/2200914363267650/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=62985
  • https://www.facebook.com/igor.guz/videos/2352002021492216/
  • https://interfax.com.ua/news/general/503796.html
  • https://www.volynnews.com/news/all/dlia-dobudovy-shakhty-10-novovolynska-potribno-600-mln/
  • https://www.youtube.com/watch?v=HF1i9eAP0NU
  • https://www.facebook.com/igor.guz/videos/2891393317553081/
  • https://hromadske.ua/posts/byudzhet-2019-dolar-po-294-najbilshe-vitrachatimut-na-socialku-oboronu-ta-borg
  • Розподіл видатків державного бюджету на 2019 рік (додаток №3)
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=20997

Результат

Наприкінці листопада Ігор Гузь зареєстрував постанову про звільнення з посади міністра вугільної промисловості Ігоря Насалика у зв'язку з його бездіяльністю в питанні розвитку галузі. Парламентарій звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з вимогою вирішити проблеми шахт регіону, в тому числі по виплаті заборгованості по заробітній платі. За словами депутата, він не лобіює питання добудови 10-ї Нововолинської шахти. Депутат обіцяв очолити страйк в Києві з метою добитися повного фінансування шахти.

7 грудня Верховна Рада ухвалила проект Державного бюджету на 2018 рік (законопроект №7000). Згідно розподілу видатків (додаток 3) на Нововолинську шахту №10 передбачено 10 мільйонів гривень, які за словами Гузя підуть на її закриття. Депутат не голосував за вказаний законопроект.

На початку березня 2018 року Ігор Гузь дав брифінг щодо вирішення проблем шахтарів свого виборчого округу. За його словами, прем'єр-міністр Гройсман був попереджений, що він не голосуватиме за бюджет, де закладено лише 10 мільйонів гривень на будівництво 10-ї шахти. Натомість, чиновник пообіцяв, що направить на Волинь міністра енергетики та вугільної промисловості Насалика. Однак, цього до сих пір не відбулося. Гузь навіть заговорив про можливість реєстрації постанови про звільнення Гройсмана, щоб хоч якась реакція з його боку відбулася, а міністр зустрівся з шахтарями (відео).

Зазначимо, що вказана шахта була включена до переліку об'єктів, виставлених на приватизацію.

У квітні стало відомо про направлене звернення Ігоря Гузя до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо можливості збільшення фінансування добудови шахти №10 “Нововолинська”. За словами нардепа, для продовження будівництва у 2018 році потрібно передбачити з бюджету 600 мільйонів гривень. Це дозволить швидше запустити першу чергу для повноцінного видобутку вугілля та отримання від цього кошти.

18 жовтня Ігор Гузь спільно з шахтарями дав брифінг разом з шахтарями щодо питання фінансування будівництва 10-ї Нововолинської шахти. Нардеп зазначив, що проект бюджету на наступний рік не передбачає достатньої кількості коштів (відео).

У листопаді депутат в прямому ефірі заявив, що не голосуватиме за держбюджет на наступний рік, оскільки закладені в ньому 25 мільйонів гривень на добудову вказаної шахти – це фактично її замороження та закриття (відео:-45:35).

Наприкінці листопада Верховна Рада ухвалила проект бюджету на 2019 рік, який передбачає державну підтримку шахти №10 "Нововолинська" у розмірі 25 мільйонів гривень. Депутат виконав свою обіцянку, будучи відсутнім в ході ухвалення такого бюджету.

Враховуючи намагання депутата добитися фінансування для добудови Нововолинської шахти, попри відсутність позитивного результату, обіцянку вважаємо виконаною.