Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Осуховський пообіцяв, що "Свобода" буде робити все можливе аби законопроект реінтеграції Донбасу не був проголосований

6 жовтня 2017 року народний депутат України Олег Осуховський пообіцяв, що "Свобода" буде робити все можливе аби законопроект реінтеграції Донбасу не був проголосований (відео 20:16-20:20). Коментуючи, нардеп зазначив позицію партії, так, "свободівців" не задовольнив пункт Мінських домовленостей, який пізніше прибрали із преамбули законопроекту. Також, економічна співпраця з окупованими територіями, а найголовніше, Осуховський та однопартійці вимагають визнати Росію агресором та назвати ситуацію на Донбасі - війною.
Не виконано
Сказано 6 жовтня 2017 р.

Джерело

  • https://youtu.be/359MERzA8JM?t=20m16s
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14898
  • https://www.unian.net/politics/2173821-zajjennaya-v-rade-dyimovaya-shashka-byila-boevoy-deputat-video.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16610
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16779

Результат

За декілька годин у сесійній залі Верховної Ради почалися сутички, за даними ЗМІ "свободівець" Левченко кинув димову шашку. Не дивлячись на це, парламентській більшості вдалося проголосувати і прийняти скандальний законопроект. Зважаючи, що "свободівці" дійсно робили все можливе та все одно умова не була виконана, обіцянка переноситься до архіву.

Однак, при кінцевому голосування 18 січня 2018 року статус обіцянки було переглянуто. Хоча самі "свободівці" не голосували за проект закону №7163 при другому читанні все ж таки його прийняли. В той день "Свобода" не здійснила дієвих засобів та інструментів впливу, щоб зупинити голосування, цього факту досить, щоб надати статус обіцянці "не виконано".

Відмітимо, що 6 лютого 2018 року у ВРУ розглянули постанову, яка б скасувала прийнятий законопроект, партійці Осуховського за неї не голосували. У "свободівців" була, ще одна можливість вплинути на попереднє рішення, але вони свою позицію не проявили.