Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Добродомов заявив, що партія «Народний контроль» підтримає законопроект №7163 про реінтеграцію Донбасу лише за умови відсутності в ньому положень щодо виконання Мінських угод

5 жовтня 2017 року лідер «Народного контролю», народний депутат Дмитро Добродомов заявив, що партія «Народний контроль» підтримає законопроект №7163 про реінтеграцію Донбасу лише за умови відсутності в ньому положень щодо виконання Мінських угод. «Народний контроль» категорично проти особливого статусу Донбасу. Загалом законопроект правильний, там визначено, що Росія – це агресор, який загарбав нашу територію та порушує міжнародні договори й несе повну відповідальність за все, що відбувається на окупованих ним територіях. Нарешті війну назвали війною, а не АТО», – сказав він.Добродомов додав, що за таких умов законопроект можна взяти за основу, але його потрібно доопрацювати.
Виконано
Сказано 5 жовтня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/matkivskuj/posts/756246004585319?pnref=story
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16610

Результат

6 жовтня 2017 року ВРУ підтримала в першому читанні за основу законопроект "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" (№7163) , виключивши з нього згадку Мінських домовленостей. "За" проголосували 233 народних депутата.

Добродомов був відсутній на голосованні за даний законопроект.

Члени "Народного контролю" Мусій - не голосував, а Матківський і Антонищак підтримали зазначений законопроект.

18 жовтня Дмитро Добродомов пояснив, чому він не виконав обіцянку. Зокрема, про виключення з тексту законопроекту згадки Мінські угоди було оголошено з голосу, що на жаль, у нинішньому скликанні не є гарантією, що те чи інше положення такі знову не з'явиться в тексті. Окрім того, у преамбулі законопроекту також є завуальоване посилання на Мінські угоди, саме тому Д.Добродомов не підтримав законопроект у першому читанні і було подано відповідні поправки до другого читання.

18 січня 2018 року ВРУ ухвалила законопроект №7163 в цілому. В ньому вже не було положень щодо виконання Мінських угод. Депутати від партії «Народний контроль» , в тому числі і Дмитро Добродомов, підтримали ухвалення ініціативи. Обіцянка отримує статус "виконано".