Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Левус пообіцяв після завершення суду назвати прізвища «покровителів» бізнесмена Кауфмана, завдяки яким безперешкодно працювала компанія «Тедіс Україна»

11 жовтня 2017 року народний депутат України Андрій Левус пообіцяв після завершення ще одного суду назвати прізвища «покровителів» бізнесмена Кауфмана, завдяки яким безперешкодно працювала компанія «Тедіс Україна» (відео:02:10).
Архів
Сказано 11 жовтня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=rIYf71zK8nQ&feature=youtu.be
  • http://interfax.com.ua/news/economic/483900.html
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2483487-tedis-ukraina-ostatocno-ostrafuvali-na-431-miljon-risenna-verhovnogo-sudu.html
  • Лист народного депутата Андрія Левуса від 31 жовтня 2018 року

Результат

На початку лютого 2018 року Київський апеляційний господарський суд підтвердив необхідність сплати найбільшим дистриб'ютором сигарет "Тедіс Україна" 431 млн грн штрафу, накладеного Антимонопольним комітетом.

У червні Верховний Суд за участі Генпрокуратури постановив остаточне рішення у справі про зловживання товариства монопольним становищем на ринку дистрибуції сигарет та накладення штрафу у вищевказаному розмірі.

На початку серпня ми направили запит народному депутату.

У наданій нам відповіді наприкінці жовтня депутат повідомив, що Управлінням СБУ в Одеській області відкрито кримінальне провадження від 22.12.2015 року щодо ТОВ «Тедіс Україна».

Враховуючи вищезазначене, інформація про осіб, які сприяли незаконній діяльності ТОВ «Тедіс України» може бути опублікована лише після закінчення відповідного кримінального провадження. Публікація відповідної інформації на даний момент може негативно вплинути на результати розгляду справи судом та на проведення досудового розслідування.

Станом на серпень 2019 року судові розгляди тривають. З огляду на, що у нардепа немає можливості озвучити прізвища "покровителів", дана обіцянка відправляється в Архів.