Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Москаленко пообіцяв розширити мережу медичних закладів округу

21 вересня 2014 року на позачергових виборах до Верховної Ради України кандидат в народні депутати по одномандатному виборчому округу №96 Ярослав Москаленко у своїй передвиборній програмі пообіцяв працювати над збереженням і розширенням мережі медичних закладів округу.
Виконано
Сказано 21 вересня 2014 р.

Джерело

  • Москаленко програма
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15101
  • http://www.moskalenko2012.com/sites/default/files/zvit2017.pdf
  • http://www.moskalenko2012.com/news/u-vyshgorodi-vidkryto-onovlene-hirurgichne-viddilennya-crl

Результат

Станом на 25 січня 2016 року Ярослав Москаленко та Мартиняк Сергій надали понад 550 тисяч гривен Вишгородській і Поліській ЦРЛ на Київщині і Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова. Також, народний депутат Ярослав Москаленко профінансував ремонт рентген-апарату і закупівлю двох інгаляторів для Димерської ЦРЛ на Київщині.

13 січня 2017 року стало відомо, що у Вишгородській центральній районній лікарні відкрили оновлене хірургічне відділення, у відкритті брав участь народний депутат Ярослав Москаленко.

26 січня 2017 року народний депутат Ярослав Москаленко опублікував звіт своєї діяльності за 2016 рік. У звіті зазначено, що за наполяганням народного депутата поставою Кабміну було виділено 4 млн грн на капітальний ремонт амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селі Федорівка. 6 млн грн пролобійовано на покриття потреб спеціалізованої медико-санітарної частини №5 міста Славутич, закуплено медобладнання для хірургічного відділення Вишгородської ЦРЛ.

19 жовтня 2017 року Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект № 6327, що втілює першу ланку медичної реформи. Документ підтримали 240 народних депутатів. Законопроект у процесі доопрацювання до другого читання значно змінився.

- Держава оплачуватиме з держбюджету медичні послуги, вироби і ліки для профілактики, діагностики, лікування та реабілітації у зв'язку з хворобами, травмами, отруєннями і патологічними станами, а також у зв'язку з вагітністю та пологами.Таким чином оплачуватимуть не тільки екстрену, первинну і паліативну допомогу, а також вторинну, третинну, медичну реабілітацію, медичну допомогу дітям до 16 років, а також допомогу у зв'язку з вагітністю і пологами.

- При цьому програма медгарантій затверджується парламентом у складі закону про Держбюджет на відповідний рік - і має складати щонайменше 5% ВВП.

- Державні та комунальні медзаклади зможуть надавати і платні послуги, але в обсязі не більше 20% від усіх наданих послуг і тільки до завершення 2024 року.

- Пацієнтам додали обов'язків, зарплату лікаря прив'язали до середньої в Україні - законопроект передбачає, що зарплата лікарів становить щонайменше 250% від середньої зарплатні в Україні за липень минулого року. Цього року середня зарплатня склала 7 360 грн, тож зарплати лікарів наступного року мають скласти від 18 400 грн.

- Між першим і другим читанням комітет з охорони здоров'я вніс зміни щодо органу, який має створюватися, і в законопроекті визначено, що це просто Уповноважений орган центральної виконавчої влади.

- Раду пацієнтського контролю перейменували на Раду громадського контролю. Додали, що вона створюється на засадах відкритого конкурсу і складається з 15 осіб, що переобираються кожні 2 роки.

- Строки втілення змін: старт 2018 року

- Держава почне оплачувати надання медпослуг за програмою медгарантій установам тільки з 1 серпня 2018 року.

Москаленко підтримав медичну реформу.

Ярослав Москаленко у звіті за свою діяльність протягом 6-7 сесії ВРУ зазначив, що було забезпечено капільтальний ремонт ФАПу в с.Вахівка Вишгородського району 1,28 млн грн.

Обіцянка отримує статус "Виконано".