Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Яриніч запевнив, що в місті Олександрія Кіровоградської області відкриють аптечний пункт, в якому за рецептом можна буде купувати сильнодійні знеболювальні ліки

13 березня 2017 року народний депутат України Костянтин Яриніч запевнив, що в місті Олександрія Кіровоградської області відкриють аптечний пункт, в якому за рецептом можна буде купувати сильнодійні знеболювальні ліки. Зараз в області діє тільки одна аптека, яка забезпечує пацієнтів такими препаратами. «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата України, однак її фіксація необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 13 березня 2017 р.

Джерело

  • http://solydarnist.org/?p=107718
  • 2
  • 33
  • 34
  • 35
  • 1
  • відповідь

Результат

23 травня 2018 року Комунальне підприємство "Кіровоградфармація" Кіровоградської обласної ради у відповіді на інформаційний запит повідомило, що з осені 2016 року по теперішній час була відкрита Аптека № 2 КП «Кіровоградфармація» КОР за адресою : вул. Василя Порика, 6, м. Бобринець (південний госпітальний округ). Також було здійснено огляд запропонованих приміщень для розміщення аптек даного виду діяльності в східних та західних госпітальних округах. Але запропоновані приміщення не відповідали Ліцензійним вимогам Постанови МОЗ України від 30 листопада 2016 р. № 929.

Згідно з відповіддю від 1 серпня 2018 року від народного депутата України Костянтина Яриніча стало відомо, що ще до дати обіцянки він звернувся з депутатським зверненням до голови Кіровоградської обласної ради з проханням розглянути можливість для розширення мережі аптек комунального підприємства "Кіровоградфармація", які матимуть ліцензію для реалізації препаратів для знеболення та психотропних препаратів в Кіровоградській області.

Порушене депутатом питання було розглянуто постійною комісією обласної ради з питань власності, яка вирішила підтримати пропозиції К.Яриніча та рекомендувати місцевим органам влади сприяти у визначенні можливості відкриття аптек комунального підприємства "Кіровоградфармація" для реалізації знеболювальних і психотропних препаратів в Кіровоградській області.

Костянтин ЯринЫч також порушував ініційоване ним питання на нараді з питань забезпечення паліативною допомогою жителів Кіровоградщини 7 березня 2017 року в Кіровоградській ОДА, під час якої було поінформовано, що у планах місцевої влади на 2017 рік є відкриття комунальних аптек у м. Бобринці, м. Олександрії, м. Долинській та м. Голованівську Кіровоградської області

Таким чином, за сприяння К.Яриніча в м. Олександрія не вдалося відкрити аптечний пункт, який має можливість відпускати за рецептом сильнодіючі знеболювальні препарати паліативним хворим.