Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Коровій пообіцяв зберегти та відновлювати палац Потоцьких

19 серпня 2017 року голова Вінницької ОДА Валерій Коровій пообіцяв зберегти та реконструювати палац Потоцьких у м. Тульчин. Планується віддати в оренду приміщення лівого крила палацу і створити там готельний комплекс або художню майстерню.
Виконано
Сказано 19 серпня 2017 р.

Джерело

  • http://www.vin.gov.ua/news/ostanni-novyny/4995-doky-ne-zminytsia-svidomist-liudei-ne-ziavytsia-vidpovidalnist
  • Лист начальника управління капітального будівництва Вінницької ОДА
  • Лист начальника управління культури і мистецтв
  • https://vezha.vn.ua/terytoriyu-palatsu-pototskyh-u-tulchyni-onovlyat-za-ponad-38-miljoniv/

Результат

Станом на жовтень 2018 року департамент будівництва, містобудування і архітектури ОДА виступив замовником і проводив реставрацію східного портика східного флігеля пам'ятника архітектури 1782 р. вул. Незалежності, 10 в місті Тульчин. Роботи виконані в рамках розробленого проекту і завершені.

У 2017 році проведено поточний ремонт фасаду східного корпусу. У 2018 році проведено поточні ремонтні роботи приміщення, електромережі, 2-х фасадів, балкона і даху одноповерхової добудови східного корпусу.

Станом на 18 квітня 2019 року департамент будівництва, містобудування і архітектури Вінницької ОДА оголосив тендер на реконструкцію частини території палацу Потоцьких у Тульчині. Там з'являться зони відпочинку, стане більше дерев і чагарників, а також встановлять сміттєві урни та сітілайти. У документації зазначено, що термін виконання робіт від 20 травня 2019 до 31 грудня 2020 року.

Як і обіцяв Валерій Коровій, роботи з відновлення палацу проводилися, і не будуть припинятися надалі. Тому обіцянка отримує статус виконано.