Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Горват обіцяє розробити інший законопроект щодо легалізації авто на єврономерах

6 вересня 2017 року народний депутат України Роберт Горват пообіцяв розробити інший законопроект щодо легалізації авто на європейських номерах (відео:01:20). Мова йде про певні запобіжники, завдяки яким можна буде перевести ввезені авто на українські номери (недопущення схем). Зазначимо, що розроблений за участю нардепа законопроект №5567 щодо легалізації авто було відхилено профільним комітетом ВРУ.
Виконано
Сказано 6 вересня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=c6yvfx9XFGI
  • http://zmi.ck.ua/sotsium/scho-sld-znati-cherkaschankam-pro-nerozmitnen-avto-z-za-kordonu.html
  • https://www.slovoidilo.ua/2017/10/23/novyna/polityka/ukrayini-mozhna-buduvaty-elektromobili-poroshenka-rozpovily-yak
  • https://www.obozrevatel.com/ukr/economics/evronomera-v-ukraini-koli-zakinchitsya-haos.htm
  • http://news.infocar.ua/posle_neudachnoy_akcii_protesta_avto_na_evronomerah_nachali_sdavat_na_razborki_116500.html
  • https://korrespondent.net/ukraine/3948217-v-ukrayne-nashly-reshenye-po-avto-na-evronomerakh-nardep
  • https://112.ua/politika/rada-namerena-vvesti-novye-pravila-rastamozhki-avto-453731.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19680

Результат

Наприкінці жовтня Роберт Горват заявив, що легалізація старих іномарок допоможе розвинути виробництво вітчизняних електромобілів. За його словами, з тих податків, які надходять до бюджету від розмитнення автомобілів можна було б організувати таке виробництво. Нагадаємо, голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявляла, що законопроект про розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією вже розроблений і чекає останнього обговорення перед подачею до парламенту.

Станом на лютий є кілька альтернативних депутатських законопроектів про легалізацію авто. Кабмін же наполягає на своїй, більш "жорсткій" редакції, яка не сприймається власниками транспортних засобів. У профільному комітеті ВРУ з питань податкової та митної політики оперативно створили робочу групу за участю представників Кабміну і ініціативної групи власників авто на єврономерах. Але вже більше 8 місяців робота над законом, який влаштує всіх, ведеться безрезультатно. Зазначимо, депутат увійшов до вказаної робочої групи, та пропонує всі авто до 2000 року випуску, які їздять у нас незаконно, розмитнити і поставити на українські номери.

За словами Роберта Горвата, питання авто з іноземними номерами зайшло в глухий кут. Зареєстровані в парламенті законопроекти щодо вирішення цієї проблеми з тих чи інших причин, не були розглянуті.

В свою чергу, інший нардеп Олександр Кірш заявив, що по єврономерам вже досягнуто дуже складний економічний і політичний консенсус. В результаті останніх акцій протесту і роботи в профільному комітеті вийшли на рішення про те, що власники авто на таких номерах заплатять до держбюджету символічний внесок .

13 липня Верховна Рада проголосувала за проект закону "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України" №8488, розроблений за участю нардепа. Останній передбачає зменшення розміру акцизного податку з авто, скасування заборони на митне оформлення машин, які не відповідають екологічному стандарту "євро-5", а також посилення контролю за переміщенням і використанням транспорту, зареєстрованого в інших державах.