Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Лубінець заявив, що не голосуватиме за медичну реформу допоки не буде знайдено порозуміння щодо кількості госпітальних округів та фінансування медпослуг з місцевих бюджетів

19 вересня 2017 року народний депутат України Дмитро Лубінець заявив, що не голосуватиме за медичну реформу допоки не буде знайдено порозуміння щодо кількості госпітальних округів в Донецькій області та фінансування медичних послуг з місцевих бюджетів вже з 1 січня 2018 року (відео:35:55). За словами нардепа, в Донецькій області планується створити лише три госпітальні округи при необхідності шести.
Виконано
Сказано 19 вересня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=XuwvEKzjOPQ
  • https://112.ua/politika/verhovnaya-rada-prinyala-medicinskuyu-reformu-416564.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15101
  • http://www.unn.com.ua/uk/news/1693851-rada-pidtrymala-zminy-do-biudzhetnoho-kodeksu-dlia-vprovadzhennia-medreformy
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15103

Результат

В жовтні 2017 року Верховна Рада ухвалила медичну реформу – законопроект №6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», котрий втілює першу ланку реформування. Відтепер держава буде оплачувати не лише надання первинної допомоги, але й подальше лікування пацієнтів, а ближче до кінця 2024 року зможе надавати і платні послуги в об'ємі не більше 20%. Заробітна плата лікарів також значно підвищується та з наступного року має складати не менше 18 400 гривень.

В цей же день парламент схвалив за основу проект закону №6604 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення державних фінансових гарантій надання медичних послуг та лікарських засобів», який передбачає створення можливості для місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування здійснювати видатки на формування місцевих програм та розвиток закладів охорони здоров’я, що перебувають у їхній власності, навіть якщо поточні видатки на реалізацію заходів здійснюються з державного бюджету. Депутат не голосував за вказані законопроекти.

Зазначимо, що станом на сьогодні кінцевого варіанту кількості госпітальних округів для Донецької області затверджено не було.