Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Богомолець пообіцяла зробити все, щоб вимоги мітингуючих медиків були виконані

18 вересня 2017 року народний депутат України Ольга Богомолець пообіцяла зробити все, щоб вимоги мітингуючих медиків були виконані. Як повідомляють ЗМІ, їх дві: призначити міністра охорони здоров'я та погасити заборгованість із зарплати медпрацівникам.
Не виконано
Сказано 18 вересня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/olgabogomolets/posts/1471856742904749?pnref=story
  • https://tsn.ua/kyiv/u-centri-kiyeva-tisyachi-likariv-viyshli-na-miting-proti-medreformi-policiya-perekrila-vulicyu-grushevskogo-993557.html
  • http://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenpog/show/6646.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15101
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15561
  • https://www.unian.ua/politics/10067288-zatrimanomu-aktivistu-maydanu-bubenchiku-visunuto-pidozru-u-dvoh-vbivstvah-y-odnomu-zamahu-na-vbivstvo-berkutivciv.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr43D?sklikannja=9&kodtip=5&rejim=1&KOD8011=17972

Результат

На погоджувальній раді 13 листопада 2017 року, нардеп Ольга Богомолець висловилася щодо проблем медиків. Так, заборгованість по зарплатах медпрацівників мали виплатити ще у вересні однак досі цього не зробили.

19 жовтня під час засідання Верховна Рада ухвалила законопроект про медреформу. За закон "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів" у другому читанні проголосували 240 народних обранців. Сама Ольга Богомолець утрималась під час голосування за цей законопроект. Окрім цього, вона була відсутня під час голосування за проект постанови про скасування результатів ухвалення законопроекту Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів.

3 квітня 2018 року Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я схвалив проект постанови про визнання роботи першого заступника міністра охорони здоров’я, т.в.о. міністра Уляни Супрун незадовільною та звернення до Кабінету міністрів щодо її звільнення з посади (№5642). Це рішення підтримала і Ольга Богомолець.

Також народний депутат неодноразово зверталася до КМУ щодо негайного погашення заборгованості з виплати заробітної плати медичним працівникам за допомогою депутатських запитів. Проте за час каденції Верховної Ради VIII скликання, Кабміном не було виділено гроші на повну виплату заборгованості.

Обіцянка отримує статус "Не виконано".