Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кривенко запевнив, що підтримає медичну реформу, якщо вона передбачатиме чітку градацію платних, частково платних та безоплатних послуг

19 вересня 2017 року народний депутат України Вадим Кривенко запевнив, що підтримає медичну реформу, якщо вона передбачатиме чітку градація платних, частково платних і безоплатних послуг (відео:19:20). Депутат зазначив, що його не влаштовує щорічне встановлення вказаного переліку при прийнятті бюджету на наступний рік, а сам перелік безоплатних послуг має включати найнеобхідніші для населення.
Не виконано
Сказано 19 вересня 2017 р.

Джерело

  • https://112.ua/video/vadim-krivenko-narodnyy-deputat-gost-112-ukraina-19092017-248518.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15101
  • https://espreso.tv/news/2017/10/19/rada_medychnu_reformu

Результат

В жовтні 2017 року Верховна Рада ухвалила медичну реформу – законопроект №6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», котрий втілює першу ланку реформування. Під час доопрацювання до другого читання з медреформи виключили співоплату медичних послуг (частину оплачує пацієнт, частину держава). Тепер останні є повністю безкоштовні і платні. Безкоштовні для пацієнта називаються державним гарантованим пакетом. У нього планують занести 80% найпоширеніших звернень до лікаря: порятунок чи невідкладна допомога, первинна медична допомога, паліативна допомога. Таким чином, законопроект не передбачає чітку градацію платних, частково платних та безоплатних послуг. Незважаючи на це, Вадим Кривенко підтримав вказаний законопроект. Хоче раніше він заявляв, що його не влаштовує встановлення вказаного переліку при прийнятті бюджету на наступний рік.