Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семерак заявив, що у Донецькій області будуть запущені пости моніторингу стану ґрунтів

2 липня 2017 року міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив, що у Донецькій області будуть запущені пости моніторингу стану ґрунтів.
Не виконано
Сказано 2 липня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/os.semerak/posts/1514374191916073?pnref=story
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/vadim-chernish-ekologichni-zagrozi-okupovanogo-donbasu-sogodni-ye-problemoyu-vsiyeyi-ukrayini
  • Лист Департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА від 22 жовтня 2018 року

Результат

4 червня 2018 року у МінТОТ відбулася презентація звіту «Проведення оцінки та вивчення еколого-техногенного стану Донецької та Луганської областей з метою розробки рекомендацій щодо природноресурсного відновлення на екологічних засадах».

У звіті було проаналізовано поточний стан довкілля Донецької та Луганської областей, стан екологічно-небезпечних об’єктів, стан забруднення ґрунтів, атмосферного повітря, поверхневих та підземних вод, а також були розроблені рекомендації, як загальні, так і по кожному об’єкту.

Бойові дії в регіоні, застосування різноманітної зброї, відсутність екологічного нагляду, з об’єктивних причин, призводить до забруднення ґрунтів та вод регіону. Для здійснення аналізу був проведений лабораторний аналіз ґрунтів та ґрунтових вод на території вздовж лінії зіткнення і виявлено значне підвищення гранично-допустимих концентрацій шкідливих речовин.

Відповідно до листа Департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА від 22 жовтня 2018 року, в Донецькій області відсутні пости моніторингу стану ґрунтів. Запуск таких постів не планується.