Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Рабінович заявив, що мітинг під НБУ буде тривати доти, доки Гонтарева не сяде за ґрати

7 вересня 2017 року народний депутат Вадим Рабінович запевнив, що мітинг партії «За життя» під Нацбанком буде тривати доти, доки не буде виконано всі її вимоги. Він додав, що коли минулого разу його політична сила проводила таку акцію, було досягнуто певних домовленностей, які не виконали. Тому мітингувальники зібралися знову з вимогою притягнути до відповідальності керівника НБУ Валерію Гонтареву та її першого заступника Катерину Рожкову, а також повернути гроші вкладникам збанкрутілих банків (відео: 01:35).
Не виконано
Сказано 7 вересня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=XhcnMQCj69s
  • Фото «Слово і Діло» від 5 жовтня 2017 року
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_pd1
  • Фото «Слово і Діло» від 3 жовтня 2017 року
  • https://youtu.be/Ze1cmFqcoT4?t=48

Результат

За місяць після заяви Вадима Рабіновича продовжувати мітинг під НБУ, доки Гонтареву не буде звільнено, наші кореспонденти двічі перевірили її виконання. Виявилось, що станом на початок жовтня 2017 року, 3 та 5 числа, жодної протестної акції під прапорами партії «За життя» не відбувалося, тож обіцянці присвоєно статус «Не виконано».

Зазначимо, що відповідно до законодавства, рішення про відставку голови Нацбанку Валерії Гонтаревої ухвалює Верховна Рада. Станом на 31 жовтня 2017 року це питання не було включено до порядку денного на не виносилось на голосування.

А вже 12 листопада народний депутат Вадим Рабінович пообіцяв почати акцію протесту під НБУ, якщо до 1 грудня цього року не звільнять Гонтарєву. Поряд з цим, з початку жовтня до 22 листопада мітинг під НБУ прихильниками партії "За життя" не проводився.

18 січня 2018 року Вадим Рабінович заявив, що під час проведення протестних акцій, до нього та депутата Мураєва підійшли представника влади, і повідомили, що звільнення Гонтарєвої планується до кінця січня 2018 року. Тож, на думку нардепа, їм вдалось досягнути успіху. Тим не менше, обіцянка все одно вважається не виконаною.