Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Курячий запевнив, що питання розмитнення авто на єврономерах буде вирішено

6 вересня 2017 року народний депутат України Максим Курячий запевнив, що питання розмитнення авто на єврономерах буде вирішено (відео:33:50).
Виконано
Сказано 6 вересня 2017 р.

Джерело

  • https://112.ua/politika/vecherniy-praym-06092017-409894.html
  • http://www.unn.com.ua/uk/news/1692537-zakonoproekt-shchodo-rozmytnennia-avtomobiliv-na-inozemnii-administratsii-vzhe-hotovyi-yuzhanina
  • http://news.infocar.ua/posle_neudachnoy_akcii_protesta_avto_na_evronomerah_nachali_sdavat_na_razborki_116500.html
  • https://korrespondent.net/ukraine/3948217-v-ukrayne-nashly-reshenye-po-avto-na-evronomerakh-nardep
  • https://112.ua/politika/rada-namerena-vvesti-novye-pravila-rastamozhki-avto-453731.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19680
  • https://www.epravda.com.ua/news/2018/11/8/642444/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=20628
  • https://interfax.com.ua/news/economic/543613.html
  • https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=IG3W1WNRf1Q

Результат

В середині жовтня голова Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна повідомила, що законопроект щодо розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації вже готовий, але ще потребує обговорення.

Станом на лютий є кілька альтернативних депутатських законопроектів про легалізацію авто. Кабмін же наполягає на своїй, більш "жорсткій" редакції, яка не сприймається власниками транспортних засобів. У профільному комітеті ВРУ з питань податкової та митної політики оперативно створили робочу групу за участю представників Кабміну і ініціативної групи власників авто на єврономерах. Але вже більше 8 місяців робота над законом, який влаштує всіх, ведеться безрезультатно.

За словами Роберта Горвата, питання авто з іноземними номерами зайшло в глухий кут. Зареєстровані в парламенті законопроекти щодо вирішення цієї проблеми з тих чи інших причин, не були розглянуті.

В свою чергу, інший нардеп Олександр Кірш заявив, що по єврономерам вже досягнуто дуже складний економічний і політичний консенсус. В результаті останніх акцій протесту і роботи в профільному комітеті вийшли на рішення про те, що власники авто на таких номерах заплатять до держбюджету символічний внесок.

13 липня Верховна Рада проголосувала за проект закону "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України" №8488. Законопроект передбачає зменшення розміру акцизного податку з авто, скасування заборони на митне оформлення машин, які не відповідають екологічному стандарту "євро-5", а також посилення контролю за переміщенням і використанням транспорту, зареєстрованого в інших державах. Такі зміни мають намір внести до Податкового та Митного кодексів. Депутат підтримав вказаний законопроект.

У листопаді Верховна Рада ухвалила проект закону №8487 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів", що знижує акцизи на розмитнення автомобілів. Незважаючи на ухвалене рішення, акція водіїв під Верховною Радою продовжувалась. Депутат голосував за вказаний законопроект. Обіцянку вважаємо виконаною.

Зазначимо, ухвалений законопроект не задовольнив вимоги ГО "Автоєвросила", назвавши документ вигідним владі. Активісти мають намір вимагати від президента ветувати його (відео).

Обіцянка отримує статус "Виконано", тому що станом на 28 серпня 2019 року народний депутат Максим Курячий завершив свою роботу у Верховній Раді VIII скликання, але голосував за відповідні законопроекти, котрі знижують акцизи на розмитнення автомобілів на єврономерах.