Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань правоохоронної діяльності

Арешонков заявив, що не голосуватиме за медичну реформу Супрун в запропонованому вигляді через відсутність порозуміння профільного комітету ВРУ з МОЗ

5 вересня 2017 року народний депутат України Володимир Арешонков заявив, що не голосуватиме за медичну реформу Уляни Супрун в запропонованому вигляді (відео:08:43). За його словами, на сьогоднішній день Комітет ВРУ з питань охорони здоров'я підготував 2000 правок до вказаного проекту закону, тобто буде підготовлено його альтернативний варіант.
Виконано
Сказано 5 вересня 2017 р.

Джерело

  • https://youtu.be/BeWzJxOp030?t=8m34s
  • http://www.apteka.ua/article/430442
  • https://112.ua/politika/verhovnaya-rada-prinyala-medicinskuyu-reformu-416564.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15101

Результат

В жовтні парламентський комітет з питань охорони здоров’я розглянув ряд важливих законодавчих ініціатив щодо реформування медичної галузі. Зокрема, мова йшла і про урядовий законопроект №6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів». Голова комітету Ольга Богомолець зазначила, що законопроект № 2409а пропонується підтримати за основу в першому читанні для того, щоб між першим і другим доопрацювати залежно від того буде прийнято № 6327 чи ні. В свою чергу, заступник міністра охорони здоров’я Роман Ілик підкреслив, що в проекті документа прослідковується ряд протиріч і недоліків, а також положень, які можуть визначатися підзаконними нормативними актами. У профільному міністерстві виникають сумніви також щодо положення про загальну стратегію розвитку національної системи охорони здоров’я у розрізі її дії в 7 років. Тому загалом, враховуючи наявність урядового законопроекту № 6327, МОЗ не підтримує законопроект №2409а.

В жовтні Верховна Рада таки ухвалила медичну реформу – урядовий законопроект №6327, котрий втілює першу ланку реформування. Відтепер держава буде оплачувати не лише надання первинної допомоги, але й подальше лікування пацієнтів, а ближче до кінця 2024 року зможе надавати і платні послуги в об'ємі не більше 20%. Заробітна плата лікарів також значно підвищується та з наступного року має складати не менше 18 400 гривень.

Ольга Богомолець утрималася при голосуванні за запропонований Кабінетом Міністрів законопроект. Не голосував за вказану реформу і Володимир Арешонков.