Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Нищук пообіцяв ініціювати надання відновленому графіті на Грушевського статусу національного пам'ятника

5 вересня 2017 року міністр культури Євген Нищук пообіцяв ініціювати в Кабміні надання відновленому графіті «Ікони Революції» на Грушевського статусу національного пам'ятника. «Після всього що трапилося, я думаю, що ми зможемо підготувати ті документи, які б перевели її в категорію, будемо клопотати перед Кабінетом міністрів України щоб перевели її в статус національної», – заявив Нищук (відео 5:54). Варто зазначити, що знищені графіті входять у пам'ятку історії №240 - «Місце бойових дій та масової загибелі громадян в районі вул. Грушевського у м. Києві під час акцій протесту у лютому 2014 року, вул. Грушевського, 1,2,3,4».
Не виконано
Сказано 5 вересня 2017 р.

Джерело

  • https://tsn.ua/video/video-novini/ministr-kulturi-yevgen-nischuk-prokomentuvav-znischennya-grafiti-chasiv-maydanu.html
  • лист міністерства
  • Лист Мінкульту від 22 листопада 2018 року
  • https://www.unian.ua/society/2188764-na-grushevskogo-u-kievi-vidnovili-grafiti-chasiv-maydanu.html

Результат

14 жовтня 2017 року знищені графіті було відновлено.

Відповідно до листа Міністерства культури України від 21 травня 2018 року, графіті на Грушевського не отримало статус національного пам'ятника. У міністерстві наголосили, що для занесення даного об'єкту до реєстру національного значення необхідне звернення відповідного органу охорони культурної спадщини (у даному випадку Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради). Однак, станом на 1 травня 2018 року означена документація до Мінкультури не надходила.

Відповідно до листа Мінкультури від 22 листопада 2018 року, подання КМДА про занесення графіті по вул. Грушевського до реєстру нерухомих пам’яток України за категорією національного значення до Мінкультури не надходило.

Враховуючи тривалий термін відсутності ініціативи, тобто в термін понад один рік, Редакція АП «Слово і Діло» присвоює обіцянці статус «не виконано». Статус обіцянки може бути переглянутий після обіцяної ініціативи.