Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова політичної партії "Соціал - демократична партія"

Каплін пообіцяв ініціювати штрафи за прогули народних депутатів

25 лютого 2017 року народний депутат України Сергій Каплін пообіцяв ініціювати низку змін до українського законодавства. Зокрема, запровадити відрахування штрафів з зарплат народних депутатів за прогули.
Виконано
Сказано 25 лютого 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=jvDDrPZEjls
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=62709
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=62709

Результат

6 лютого 2018 року було вручено подання Комітету про відхилення законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України (щодо обов’язкового подання народним депутатом інформації про перебування за кордоном та зменшення фінансового забезпечення народного депутата у випадку відсутності на пленарному засіданні)» № 7194 від 10.10.2017 року, автором якого є Сергій Каплін.

Даним законопроектом пропонується зобов’язати народних депутатів повідомляти Верховну Раду України про перебування за кордоном. Також, пропонується передбачити, що якщо народний депутат без поважних причин не взяв особисту участь у пленарному засіданні Верховної Ради України на якому розглядаються законопроекти щодо реформування соціальної сфери, зміцнення обороноздатності, фінансове забезпечення такого народного депутата на наступний місяць зменшується на 80 відсотків, у інших випадках – на 50 відсотків на підставі відомостей щодо обліку присутності народних депутатів.

У зв'язку з тим, що Сергій Каплін пообіцяв ініціювати низку змін, запровадити відрахування штрафів з зарплат народних депутатів за прогули, вищевказаний законопроект передбачає реалізацію зменшення фінансового забезпечення народного депутата у випадку відсутності на пленарному засіданні, за певних умов. Таким чином Каплін виконав свою обіцянку.