Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Герега пообіцяв створювати умови для розвитку сучасних агропідприємств

18 вересня 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №192 Олександр Герега в своїй передвиборчій програмі пообіцяв створити умови для розвитку сучасних агропідприємств.
Виконано
Сказано 18 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=8466
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=8466
  • https://gerega.org.ua/news/show/950
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19504
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19497
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19484
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19476

Результат

21 березня 2018 року Олександр Герега повідомив, що на засіданні Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики, розглядався проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур (№7403-2 від 29.12.2017).

Законопроектом пропонується виключити пункт 63 підрозділу 2 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України, тобто скасувати так звані «соєві правки».

10 липня 2018 року Верховна Рада України прийняла низку аграрних законопроектів:

- прийнято в цілому Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання проведення деяких фітосанітарних процедур».За відповідне рішення Олександр Герега не голосував. Даний Закон спрямований на гармонізацію законодавства України до законодавства Європейського Союзу і регулює питання проведення фітосанітарних процедур в державі.

Того ж дня парламент прийняв у першому читанні за основу проект Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству № 8121.

Законопроектом пропонується запровадити на законодавчому рівні дієві запобіжники для захисту майнових прав власників і користувачів земельних ділянок, запобігання протиправному поглинанню і захопленню підприємств в аграрному секторі економіки, удосконалити процедуру державної реєстрації земельних ділянок, речових прав на них.Герега проголосував "за".

- прийнято проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні № 6049-Д у другому читанні та в цілому як Закон. Відповідне рішення підтримав й Олександр Герега.

Прийнятим Законом створюється ефективний механізм використання масивів земель сільськогосподарського призначення з метою запобігання рейдерству та стимулювання зрошення, а також вирішення проблеми використання земель колективної власності на землю.

-прийнято проект Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств № 6490-д у другому читанні та в цілому як Закон. Це рішення було підтримало О.Герегою.

- проект Закону про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції (№5448-д) - у другому читанні та в цілому. Герега підтримав відповідний документ.