Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Саєнко пообіцяв, що у 2018 році буде реформовано 8 міністерств другої хвилі реформи держуправління

18 серпня 2017 року міністр КМУ Олександр Саєнко пообіцяв, що у 2018 році буде реформовано 8 міністерств другої хвилі: Міноборони, Мінінформполітики, МЗС, Мінекології, МінТОТ, МВС, Мінекономрозвитку, Мінмолодьспорту. «Ми маємо обмежені ресурси, але це саме перша черга, вона не є тимчасовою і не є фінальною тому, що так чи інакше реформу міністерств ми плануємо по всім міністерствам і інша частина міністерств – вона буде реформована в наступному році, 2018», – заявив міністр (відео 01:08:28). 18 серпня уряд затвердив низку нормативних актів, що відкривають етап реформи державного управління. Реформу держслужби уряд розпочинає з 10 пілотних міністерств вже в поточному році.
Не виконано
Сказано 18 серпня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=nj7fNlI-0n8
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/644-2017-%D0%BF
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/uryad-zavershuye-reformuvannya-vosmi-pilotnih-ministerstv-oleksandr-sayenko
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-zavershennya-reformuvannya-strukturi-aparatu-deyakih-ministerstv?fbclid=IwAR2Gc0zboX6gCcurdsPPqAosFB9rJj2ftOGaIF3Q2R5nmk5QRwsxeNXSXS0
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-zavershennya-reformuvannya-strukturi-aparatu-deyakih-ministerstv?fbclid=IwAR2fQWSJ8CBRkqfwES_TBuIienAGpHCmgv84xUcIlnpX0LJWErPQc2aMns4

Результат

24 жовтня 2018 року Кабмін ухвалив постанову № 946 «Про завершення реформування структури апарату деяких міністерств». Відповідно до цієї постанови заходи з реформування структури апарату Міністерства фінансів та Міністерства юстиції (9, 10 міністерство пілотного проекту) продовжують здійснюватися відповідно до постанови Кабміну від 18 серпня 2017 року № 644.

Також уряд вирішив, що інші міністерства можуть приєднатися до пілотного проекту за рішенням Кабінету міністрів України у разі внесення пропозиції відповідним міністром.

14 грудня 2018 року міністр КМУ Олександр Саєнко за підсумками засідання Координаційної ради з питань реформування державного управління повідомив, що реформування восьми пілотних міністерств підходить до завершення. Також він зазначив, що у січні-лютому 2019 року планується закінчити формування нових директоратів у міністерствах, що означає відкриття низки нових вакансій державної служби.

ВИСНОВОК: враховуючи те, що у 2018 році не було реформовано 8 міністерств другої хвилі реформи державного управління, обіцянка отримує статус «не виконано». Станом кінець 2018 року все ще тривало реформування 10 міністерств пілотного проекту.