Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Сироїд пообіцяла не співпрацювати з телеканалом ZIK поки Петру Димінському не буде вручено підозру за скоєння ДТП

19 серпня 2017 року народний депутат України Оксана Сироїд пообіцяла не співпрацювати з телеканалом ZIK поки Петру Димінському не буде вручено підозру за скоєння ДТП, в якому загинула Наталя Тріла. 18 серпня 2017 року автомобіль відомого львівського бізнесмена Петра Димінського став учасником ДТП, у якій загинула молода жінка. ДТП трапилася на трасі М10 Львів-Краковець у селі Ямельня, Яворівського району близько 15:10.
Не виконано
Сказано 19 серпня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/oksana.syroyid/posts/1783950174963470
  • http://www.pravda.com.ua/news/2017/08/18/7152623/
  • http://24tv.ua/chomu_bezkarnist_za_zlochini_lishe_posilyuye_svavillya_v_ukrayini_n880126
  • https://varianty.lviv.ua/47070-ekspertyza-vstanovyla-shcho-za-kermom-avtivky-dyminskoho-pid-chas-dtp-buv-ne-yoho-okhoronets
  • https://ru.slovoidilo.ua/2017/12/12/novost/obshhestvo/dtp-lvovskoj-oblasti-dyminskomu-soobshhili-podozrenii
  • https://zik.ua/news/2017/12/15/telekanal_zik_zayavlyaie_pro_sprobu_reyderstva_1227033
  • https://prm.ua/smertelne-dtp-z-avto-oligarha-diminskogo-natspolitsiya-ogolosila-pidozru-vinuvattsyu-avariyi/
  • https://nv.ua/ukr/ukraine/events/diminskij-poskarzhivsja-interpolu-shchob-uniknuti-mizhnarodnoho-rozshuku-mvs-2447079.html
  • https://www.nrada.gov.ua/regulyator-zafiksuvav-zminu-benefitsiarnyh-vlasnykiv-zik-z-zik-ta-pryznachyv-pozaplanovu-perevirku-z-zik-cherez-nedotrymannya-vymog-movlennya-u-dni-pam-yati/
  • https://wz.lviv.ua/article/205403-u-mvs-vidreahuvaly-na-rezonansnu-dtp-shcho-stalasia-na-lvivshchyni
  • https://www.youtube.com/watch?v=RWwCXujJXuo
  • 1

Результат

23 жовтня 2017 року за численними свідченнями, за кермом машини був саме Димінський, який після аварії раптом виїхав до Швейцарії. Керівництво МВС особисто запрошувало бізнесмена повернутися в Україну на слідчі дії. Втім, тепер, коли пристрасті вщухли, справу Димінського, схоже, так само спускають на гальмах.

Як заявив член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко, експертиза показала, що ДНК з подушки безпеки авто львівського бізнесмена, власника медіа-холдингу ZIK Петра Димінського належить не його охоронцю Андрію Борщу, який, за його власними словами, був за кермом під час скоєння ДТП. Наразі слідча експертиза ще триває.

7 грудня слідчі повідомили Димінському про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. За скоєння цього злочину передбачене покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до восьми років із позбавленням права керувати транспортними засобами терміном до трьох років або без такого.

За даними поліції, зараз тривають заходи зі встановлення місцеперебування Петра Димінського та виклику його до слідчих. У разі неприбуття підозрюваного йому буде обрано запобіжний захід та організовано заходи з його розшуку.

23 січня 2017 року стало відомо, що підозрюваний у скоєні смертельної ДТП президент ФК Карпати Петро Димінський поскаржився у комісію Інтерполу, щоб його не оголошували у міжнародний розшук, повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України. Димінський поскаржився Інтерполу після того, як Генеральна прокуратура надала весь пакет документів для оголошення його у міжнародних розшук.

24 січня 2018 року стало відомо, що матір загиблої у дорожньо-транспортій пригоді за участі кортежу Петра Димінського Наталі Тріли Марія заявила про повне відшкодування збитків, спричинених ДТП, що мала місце 18 серпня біля села Ямельня у Львівській області.Про це повідомив адвокат охоронця Петра Димінського Віктор Василюк на своїй сторінці у Facebook. Він оприлюднив копію заяви Марії Тріли, адресованої слідчому, а також прокурору у відповідному кримінальному провадженні.

Президент Петро Порошенко наголошує, що розслідування будь-якого скоєного в Україні злочину, зокрема і ДТП за участю бізнесмена Петра Димінського, має відбуватися прозоро, незважаючи на статус підозрюваного.

У Національній поліції України заявили, що Петра Димінського запрошували на проведення слідчих дій. Однак він так жодного разу не давав свідчень головному слідчому управлінню Нацполіції.

22 березня 2018 року Національна рада на засіданні задовольнила заяви ТОВ – ТРК «Міст ТБ», м. Львів (логотип «ZIK») та ТОВ «ТРК «Нові комунікації», м. Львів («Z ZIK») щодо переоформлення ліцензії на мовлення у зв’язку зі зміною відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), складу пов’язаних осіб, редакційної ради та керівника, а також призначила позапланову перевірку мовлення у цифрі через виявлені ознаки порушення порядку мовлення у дні пам’яті.

Зі складу власників вибув Димінський Петро Петрович, відтепер кінцевими бенефіціарами будуть лише три особи: Димінська Олена Іванівна, Димінська Жанна Петрівна, Димінська Анастасія Петрівна.

18 червня 2018 року народний депутат України Оксана Сироїд з'явилася на каналі "ZIK" на інтерв'ю з Влащенко, хоча раніше повідомляла, що відвідувати зазначений телеканал не має наміру.

Після участі Оксани Сироїд у шоу на телеканалі, ми направили їй листа з проханням пояснити її позицію. Оксана Сироїд запевнила, що вона погоджується брати участь в інформаційних та суспільно-політичних програмах всіх українських телеканалів, якщо вони не провадять проросійської політики та пропаганди. Тобто Оксана Іванівна забула за дану обіцянку, в якій патріотично заявляла про неучасть на телеканалі ZIK поки Петру Димінському не буде вручено підозру за скоєння ДТП, в якому загинула людина.

Варто додати, що фактично повідомлення про підозру особисто Димінському не було вручене, тільки надіслано на всі відомі слідству адреси. Тому дана обіцянка вважається "невиконаною".