Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Лисенко запевнив, що тарифи «Сумитеплоенерго» не підніматимуть, доки не відбудуться всі перевірки та громадські слухання

11 серпня 2017 року міський голова Сум Олександр Лисенко запевнив, що тарифи «Сумитеплоенерго» не підніматимуть, доки не відбудуться всі перевірки та громадські слухання. А саме, мова йде про перевірку фахівцями, які будуть надані міською владою. Далі повинні відбутися громадські слухання, де будуть представники мерії. Зрештою, коли в очільника міста будуть відповідні результати перевірки фахівців та рішення громади, лише тоді він надасть дозвіл на підняття тарифів «Сумитеплоенерго»
Виконано
Сказано 11 серпня 2017 р.

Джерело

  • https://smr.gov.ua/uk/novini/pro-golovne/7046-oleksandr-lisenko-remont-pidjomnikiv-u-sumskikh-bagatopoverkhivkakh-prioritet-dlya-miskoji-vladi.html
  • https://smr.gov.ua/uk/novini/miska-vlada-news/7177-miskij-golova-stvoriv-robochu-grupu-z-perevirki-rozrakhunkiv-tov-sumiteploenergo.html
  • http://tv.sumy.ua/obgovorennya-z-pidvyshhennya-taryfiv-sumyteploenergo-zirvaly-vdruge/
  • http://www.dancor.sumy.ua/news/newsline/210631
  • http://tv.sumy.ua/novyj-taryf-sumyteploenergo-yak-nas-nagriyut/
  • https://sumy.today/u-sumah-zrosla-vartist-opalennya-dlya-prymishchen-bez-lichylnykiv
  • https://news.online.ua/sumy/375274196/nkrekp-ne-rozglyanulo-tarifi-tov-sumiteploenergo/
  • Лист першого заступника міського голови В. Войтенка

Результат

Станом на 28 серпня 2017 року удруге зірвані громадські слухання щодо тарифів «Сумитепоренерго» на тепло і гарячу воду. При цьому очільник міста Олександр Лисенко створив робочу групу з перевірки розрахунків ТОВ «Сумитеплоенерго». Наступна спроба провести громадські слухання повинна відбутися через 14 днів. Мер повідомив, що це питання в нього на особистому контролі.

Станом на 22 вересня 2017 стало відомо, що після перевірки робочої групи, яка займалася вивченням нового тарифу міськрада визнала – тариф треба знизити. Поки що очікується четверте громадське слухання щодо обґрунтованості тарифів, всі попередні були зірвані. Наразі питання підвищення тарифу залишається відкритим.

22 листопада 2017 року виконавчий комітет погодив «Сумитеплоенерго» збільшення норми споживання тепла на один метр квадратний, що потягне за собою зростання вартості. Вимоги «Сумитеплоенерго» підтримав і міський голова Олександр Лисенко.

Станом на 29 грудня 2017 року нові тарифи «Сумитеплоенерго» не затвердили.

Станом на 17 вересня 2018 року у зв'язку з прийняттям постанови тариф на послуги змінився, були проведені громадські слухання, а зміни тарифів оприлюднено на сайті. Таким чином обіцянка отримує статус виконано.