Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий пообіцяв підтримувати футбольний клуб «Карпати»

28 липня 2017 року міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв підтримувати футбольний клуб «Карпати» не лише в питанні розвитку дитячого футболу, але й переглянути цінову політику щодо оренди державного стадіону «Арена Львів». Через занадто високу ціну ФК «Карпати» вимушено повернувся на стадіон «Україна».
Архів
Сказано 20 липня 2017 р.

Джерело

  • http://www.fckarpaty.lviv.ua/ua/news/18235/page.html
  • Лист департаменту економічного розвитку ЛМР
  • Лист в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської МР
  • Лист Львівської міської ради від 17 липня 2020 року
  • Лист від Львівської міської ради від 25.01.2022 року

Результат

25 січня 2022 року Львівська міська рада повідомила, що 1 вересня 2021 року проведено аукціон із передачі в оренду стадіону «Україна» на вул. Липова Алея, 5. Переможцем аукціону став ФК «Карпати».

Оскільки місцева влада не може впливати на ціноутворення оренди стадіону «Арена Львів» та клуб підписав договір оренди стадіону «Україна» на 10 років, то обіцянка переноситься до архіву.

Нагадаємо про перебіг подій:

17 липня 2020 року Львівська міська рада повідомила, що немає повноважень для врегулювання цінової політики щодо оренди стадіону «Арена Львів», бо він знаходиться не в комунальній, а державній власності, також клуб «Карпати» є приватним клубом. Наразі футбольний клуб орендує стадіон «Україна» за 1 гривню в рік.

За інформацією Львівської МР від 31 липня 2018 року до компетенції міськради не належить визначення цін чи умов оплати оренди стадіону, який перебуває на балансі Державного концерну «Спортивні арени України». ДП «Арена Львів» та ФК «Карпати» є юридичними організаціями, які не знаходяться у комунальній власності та підпорядковуються органам місцевого самоврядування. У структурних підрозділах ЛМР відсутня інформація щодо цінової політики оренди стадіону та не є розпорядником інформації.