Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко обіцяє направити в суд обвинувальний акт проти депутата Новинського

6 грудня 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко пообіцяв направити в суд обвинувальний акт проти депутата Верховної Ради Вадима Новинського.
Не виконано
Сказано 6 грудня 2017 р.

Джерело

  • https://lb.ua/news/2017/12/06/384004_lutsenko_poobeshchal_skoro_otpravit.html
  • Лист ГПУ від 26 лютого 2019 року
  • Лист ГПУ від червня 2019 року
  • https://www.facebook.com/LarysaSargan?epa=SEARCH_BOX

Результат

1 листопада 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв до кінця 2018 року завершити досудове розслідування у справі народного депутата Вадима Новинського. «До кінця цього року матеріали будуть передані на ознайомлення захисту. Це обов'язковий етап перед передачею до суду. До кінця цього року слідство буде завершене», – заявив Юрій Луценко.

Відповідно до листа Генеральної прокуратури України від 26 лютого 2019 року, досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Відповідно до листа ГПУ від червня 2019 року, кримінальне провадження за фактом декларування недостовірної інформації нардепом Новинським закрито у зв'язку із скасуванням кримінальної відповідальності за такі діяння.

Станом на середину серпня 2019 року Генеральною прокуратурою України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні від 21.05.2014 за фактом незаконного позбавлення волі шляхом перевищення службових повноважень та тримання як заручника особистого помічника Предстоятеля УПЦ Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана В.М.) – Драбинка О.М.

Враховуючи те, що справу Новинського не було передано до суду, тому обіцянці незадовго до можливої відставки Луценка присвоєно статус «не виконано».