Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Член Комітету з питань правової політики

Шпенов пообіцяв домагатися підвищення орендної плати за землю

На позачергових парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №37 Дмитро Шпенов у своїй передвиборній програмі пообіцяв домагатися підвищення орендної плати за землю.
Не виконано
Сказано 17 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=7664
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=7664
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=287

Результат

28 грудня 2014 року ВРУ ухвалила проект закону №1578 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)». Відповідно до ухвалених змін були збільшені граничні показники ставок земельного податку. Якщо раніше діяла редакція, що встановлювала фіксований розмір земельного податку у розмірі 1% від нормативної грошової оцінки землі, то згідно з внесеними змінами ставка податку на землю може становити до 3% (за винятком сільськогосподарських угідь та земель загального користування). Ставка податку встановлюється у розмірі не більше 12% від нормативної грошової оцінки за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної власності). Граничний розмір ставки земельного податку за землі сільськогосподарських угідь був також значно збільшений. Якщо раніше такий розмір був фіксованим та встановлювався у розмірі (а) 0,1% від нормативної грошової оцінки землі – для ріллів, сіножатей та пасовищ, та (б) 0,03% від нормативної грошової оцінки землі – для багаторічних насаджень, то згідно внесеним змінам розмір земельного податку для сільськогосподарських угідь може становити до 1% від їх нормативної грошової оцінки.

Дмитро Шпенов не голосував за ініціативу.

Варто додати, що Дмитро Шпенов був серед авторів законопроекту 1063-2 про внесення змін до статті 288 Податкового кодексу України (щодо врегулювання питання встановлення орендної плати для окремих категорій землекористувачів), який не було ухвалено, але який по суті копіює деякі положення ухваленого законопроекту. За який Шпенов не голосував. Таким чином, обіцянка отримує статус "не виконано".