Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань бюджету

Люшняк пообіцяв вдосконалити систему оподаткування

На парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати по одномандатному виборчому округу № 166 у своїй програмі Микола Люшняк пообіцяв вдосконалити систему оподаткування.
Виконано
Сказано 24 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=12796
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=12796
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=287
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5367
  • https://www.bbc.com/ukrainian/business/2015/12/151224_taxes_budget_az
  • https://ua.112.ua/polityka/vr-pryiniala-zakon-pro-sproshchennia-podatkovoi-systemy-360579.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=10226
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=18117&SKL=9
  • http://agroportal.ua/news/ukraina/semeinym-fermerskim-khozyaistvam-uprostili-nalogooblozhenie/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19476

Результат

Наприкінці грудня Верховна Рада ухвалила проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)» №1578. Метою законопроекту є покращення умов ведення бізнесу з одночасним підвищенням показників України в міжнародних рейтингах, а також підвищення ефективності використання ресурсів економіки, зокрема: зменшення витрат підприємств на визначення податкових зобов'язань і складання податкової звітності та держави – на адміністрування податків, усунення недоліків діючого законодавства, які дозволяють великим платникам отримувати податкові вигоди, спрощення виконання податкового обов’язку малим бізнесом, зменшення податкового навантаження на малий бізнес. Законопроектом пропонується скорочення кількості податків та зборів з 22 до 9. Депутат підтримав вказаний законопроект.

В грудні 2015-го було ухвалено проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році" №3688.

Згідно із оприлюдненим на сайті Верховної Ради текстом законопроекту і пропозиціями, озвученими головою Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною, в Податковому Кодексі очікуються такі зміни: ставка податку на доходи фізичних осіб – 18% (замість нинішніх 15% і 20%) ; єдина ставка соціального внеску – 22% при скасуванні 3,6% ЄСВ, що утримується із зарплати працівника. Депутат утримався при ухваленні вказаного законопроекту.

У грудні 2016 року Верховна Рада ухвалила проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні)" №5368. Дана ініціатива направлена на поліпшення інвестиційного клімату в Україні за рахунок спрощення податкової системи, підвищення прозорості та якості адміністрування податків, ліквідації поширених схем ухилення від оподаткування. Депутат підтримав зазначений законопроект.

На початку липня парламент ухвалив проект закону №6490-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств". Законопроект передбачає створення через зміни до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів правових, економічних та соціальних передумов для легалізації сімейних фермерських господарств з набуттям статусу фізичної особи-підприємця – виробника сільськогосподарської продукції, та, відповідно, у забезпеченні їм повноцінної участі в соціально-економічному житті держави із встановленням пільгового порядку сплати єдиного податку та єдиного соціального внеску. Депутат підтримав вказаний законопроект.

Станом на липень Микола Люшняк виступив автором значної кількості законопроектів щодо спрощення системи оподаткування: №№2406а "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування дров, що відпускаються населенню для побутових потреб"; 2044а "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо розвитку виробництва та ринку альтернативних палив, дерегуляції виробництва біоетанолу та гармонізації законодавства з нормами Європейського Союзу та Енергетичного Співтовариства"; 7420 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення ставки податку на додану вартість для сільськогосподарських підприємств"; 8570 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення ставки податку на додану вартість для продукції садівництва, ягідництва та виноградарства"; 6219 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо відміни оподаткування акцизним податком операцій з переобладнання транспортних засобів)"; 8240 "Про внесення змін до пункту 256.3 статті 256 Податкового кодексу України (щодо фінансового забезпечення лісової галузі)"; 5225 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства"; 3251 "Про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів" (ухвалено в цілому).

Обіцянка отримує статус "виконано", враховуючи активну діяльність Миколи Люшняка спрямовану на удосконаленням системи оподаткування сільгоспвиробників та результати голосування народного депутата у ВРУ.