Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Ільюк заявив, що поки він народний депутат буде блокувати питання приватизації портів усіма можливими способами

4 липня 2017 року народний депутат України Артем Ільюк заявив, що поки він народний депутат буде блокувати питання приватизації портів усіма можливими способами.
Не виконано
Сказано 4 липня 2017 р.

Джерело

  • http://vidrodzhennya.org.ua/news/artem-ilyuk-vidrodzhennya-ne-dopustyt-pryvatyzatsiyi-dvoh-najbilshyh-portiv-mykolayeva/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15518
  • https://www.rbc.ua/ukr/news/rada-podderzhala-osnovu-pravitelstvennyy-1510228542.html
  • https://zik.ua/news/2018/01/18/rada_pryynyaly_zakon_pro_pryvatyzatsiyu_yakogo_vymagav_mvf_1247671
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16665
  • http://mk.vidrodzhennya.org.ua/news/zvit-narodnogo-deputata-ukrayiny-golovy-partiyi-vidrodzhennya-v-mykolayivskij-oblasti-artema-ilyuka-za-pidsumkamy-2017-roku/
  • https://vidrodzhennya.org.ua/news/artem-iliuk-proekt-zakonu-pro-vnutrishnii-vodnyi-transport-tse-robochi-mistsia-dlia-mykolaivskykh-korabeliv-i-rozvytok-infrastruktury-mista
  • https://news.pn/ru/messages/217936

Результат

18 січня 2017 року Верховна Рада ухвалила закон «Про приватизацію державного майна», яким пропонується удосконалити процедури здійснення приватизації.Урядовий законопроект №7066 у другому читанні та в цілому підтримали 266 депутатів.Перше читання документ пройшов 9 листопада 2017 року, але Ільюк був відсутній під час голосування.Приватизація державного майна, згідно з документом, здійснюватиметься шляхом продажу об’єктів права державної власності на аукціоні. Продаж об’єктів малої приватизації здійснюватиметься на електронних аукціонах. Законом встановлюються вимоги до проведення аукціонів об’єктів малої та великої приватизації.

Ільюк підтримав даний законопроект про приватизацію.

18 лютого 2018 року Артем Ільюк оприлюднив звіт про свою депутатську діяльність, де ідеться про питання приватизації містоутворюючих підприємств Миколаєва. Завдяки підтримці заводчан вже вдалося відстояти «Зорю-Машпроект» і заблокувати питання приватизації заводу у Верховній раді. Теж саме стосується і приватизації двох найбільших миколаївських портів – «Спеціалізований морський порт «Октябрьск» і ДП «Миколаївський морський торгівельний порт». Народний депутат не раз підкреслював, що він завжди буде на боці портовиків, турбіністів, всіх, хто своєю нелегкою працею розвиває рідне місто і буде далі працювати проти такої урядової ініціативи.

У березні у Верховній Раді зареєстрований законопроект «Про внутрішній водний транспорт» (рег. №2475а-4 від 07.03.2018 р), співавтором якого став народний депутат України Артем Ільюк.У законопроекті акцентується увага на тому, що Україна не використовує свій природний потенціал, адже судноплавство і суднобудування – дві пріоритетні галузі економіки України, відродження яких може гарантувати державі економічний прорив.

Також народний депутат у травні 2019 року звернувся до Президента Зеленського, щоб той посприяв передачі порту "Ольвія" в концесію міста Миколаїв.

Обіцянка отримує статус "Не виконано".