Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Левченко пообіцяв зробити все можливе, щоб нападники на Олега Супруненка були покарані

5 серпня 2017 року народний депутат України Юрій Левченко пообіцяв зробити все можливе, щоб нападники на Олега Супруненка були покарані.
Виконано
Сказано 5 серпня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/Y.V.Levchenko/posts/1049931055138304
  • https://dt.ua/POLITICS/u-mirgorodi-deputata-vid-radikalnoyi-partiyi-zatrimali-za-vbivstvo-lyashko-254635_.html
  • http://vgolos.com.ua/news/apelyatsiynyy_sud_zalyshyv_pid_vartoyu_pidozryuvanogo_u_vbyvstvi_olega_suprunenka_284881.html
  • http://poltava.svoboda.org.ua/news/events/00121389/
  • Лист від Юрія Левченко
  • https://sud.ua/ru/news/ukraine/135884-vbiv-svogo-kolegu-deputata-zasudili-na-10-rokiv

Результат

У вересні суд арештував на 60 діб депутата Миргородської міськради від "Радикальної партії Ляшка" (РПЛ) Хачатура Хачатряна, Левона Марданяна та Гребенюку. У жовтні останні двоє подали скаргу, щодо зміни запобіжного заходу на домашній арешт. Апеляційний суд Полтавської області скаргу не задовольнив.

13 березня 2018 року суддя призупинила слухання справи та перенесла засідання на 17 квітня. Також було задоволено клопотання прокурора про продовження обом обвинуваченим термін отримання під вартою на 60 днів. Двоє обвинувачених Хачатур Хачатрян та Левон Марданян перебувають у СІЗО з 19 вересня 2017 року, термін утримання під вартою мав закінчитися 18 березня.

У січні 2019 року Юрій Левченко повідомив нам, що на даний час триває судовий розгляд кримінальної справи щодо вбивства Олега Супруненка. Наразі здійснюється допит свідків сторони обвинувачення.

21 лютого 2019 року стало відомо, що депутата Миргородської міськради від «Радикальної партії Ляшка» Хачатура Хачатряна визнали винним у вбивстві колеги від ВО «Свобода» Олега Супруненка. Миргородський міськрайсуд Полтавської області засудив його до 10 років в’язниці. Родича Хачатряна і співучасника вбивства Левона Марданяна засудили 4 роки 6 місяців ув'язнення.

Враховуючи, що нападники на Олега Супруненка були покарані, про що і запевняв Юрій Левченко, обіцянка отримує статус "виконано".