Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Лисенко має намір збудувати у Сумах чотири нові свердловини

14 липня 2017 року міський голова Сум Олександр Лисенко заявив, що планує збудувати у Сумах чотири нові свердловини.
Не виконано
Сказано 14 липня 2017 р.

Джерело

  • https://smr.gov.ua/uk/novini/miske-gospodarstvo/6798-oleksandr-lisenko-zadiemo-vsi-mozhlivi-finansovi-ta-tekhnologichni-resursi-vivchaemo-krashchi-svitovi-praktiki-abi-u-kranakh-sumchan-bula-yakisna-voda.html
  • Лист заступника міського голови Степана Пака
  • Лист Сумської МР від 16 серпня 2019 року
  • Лист Сумської міської ради від 28 серпня 2020 року

Результат

За понад ніж 3 роки від моменту фіксування обіцянки Олександра Лисенко змогли побудувати лише 1 з 4 свердловин. Враховуючи, що каденція міського голови, під час якої мер мав би виконати обіцянку підійшла до завершення, тому публікація отримує статус "не виконано".

Нагадаємо перебіг подій:

28 серпня 2020 року Сумська міська рада повідомила, що в них відсутня інформація відносно результатів проведених експертиз проєкту та проведення відповідної розробки глибоководної свердловини №15 Лепехівського водозабору сумського родовища, бо замовником є приватне ТОВ "Будівельна виробничо-комерційна компанія "Федоренко". Тобто наразі збудовано лише 1 свердловину на Пришибському водозаборі з обіцяних 4-х.

За інформацією Сумської міськради від 16 серпня 2019 року наразі розроблена проєктно-кошторисна документація на глибоководну свердловину №15 Лепехівського водозабору сумського родовища. Проєкт знаходиться на етапі передачі на експертизу. Орієнтовна вартість робіт становить 30 млн грн.

Станом на 17 травня 2018 року за інформацією прес-служби Сумської МР протягом 2015-2017 року виконувалися роботи по об'єкту "Будівництво глибоководної свердловини на Пришибському водозаборі", наразі роботи завершені. Фінансування будівництва інших свердловин на 2018 рік не передбачається.